Prelepi kupaći od recikliranih materijala – nastali u Srbiji

Foto: MO SWIMWEAR/ Sam Damshek

Inspirisane kalifornijskim zalascima sunca, Milica Opačić i Nikolina Jungić su početkom ove godine boravile u Los Anđelesu, kako bi napravile editorijal za novu kolekciju za leto 2020. njihove linije kupaćih kostima – MO Swimswear.

Milica i Nikolina su mesecima tražile najkvalitetnije prirodne materijale i osmišljavale su modele kupaćih kostima, a njihovu najnoviju kampanju „Once Upon A Time In Hollywood“ radili su američki fotograf Sam Damshek, stilistkinja Victoria Moura i manekenka Juliana Herz.

MO SWIMWEAR
Foto: MO SWIMWEAR/ Sam Damshek

Svetski modni trendovi sve više naginju prirodnim i održivim materijalima, zbog očuvanja životne sredine, pa je i MO Swimwear kolekcija za sezonu leto 2020. urađena od poslednje generacije recikliranih materijala koji najmanje škode prirodi. Ime jednog od tih materijala je vita, koja spada u održive tkanine izrađene od econyla, a dvostruko je otporniji na hlor, sunce i kreme za sunčanje, samim tim ima i duži vek trajanja.

MO SWIMWEAR
Foto: MO SWIMWEAR/ Sam Damshek

„Od samog početka rada na kupaćim kostimima, i Milica i ja smo imale ideju da ozbiljno istražimo tržište kupaćih kostima, i da radimo sa što kvalitetnijim materijalima. Krojevi su nam bili izuzetno važni, pa smo tu odmah skrenule pažnju jer smo htele da napravimo kostime koji bi bili multifunkcionalni, odnosno da neki od njih mogu da se nose i kao topovi, nevezano za plažu i morski ambijent“, rekla nam je Nikolina Jungić.

MO SWIMWEAR
Foto: MO SWIMWEAR/ Sam Damshek

Jednodelni i dvodelni, napravljeni tako da odgovaraju različitim ženskim figurama, MO kupaći su ove sezone minimalistički, bez suvišnih detalja, a paletu boja čine tropske nijanse plave, roze, zelene, bebi plave, neon narandžaste i pink, azurne, bakarne, ali tu su i crni i beli kostimi. Osim jednobojnih, nova kolekcija ima i nekoliko kostima sa animal i floral printom.

MO SWIMWEAR
Foto: MO SWIMWEAR/ Sam Damshek

*

MO SWIMWEAR
Foto: MO SWIMWEAR/ Sam Damshek

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram