Berni je na najbolji način iskoristio trenutnu popularnost

Berni Sanders; Foto: WALTER / Bestimage / Profimedia

Fotografija senatora Bernija Sandersa s inauguracije novog američkog predsednika Džoa Bajdena postala je internet senzacija. A sada majica s Bernijevom viralnom slikom može postati deo vaše garderobe, piše CNN.

Fotografija na kojoj Berni Sanders sedi prekrštenih nogu postala je mim, a njegov stil odevanja prozvan je ‘mrzovoljnim šikom’.

Sandersovi saradnici iz kampanje odlučili su da u prodaju puste majice sa sad već legendarnom fotografijom „mrzovoljnog Bernija“ koja je nadahnula nebrojene mimove, a sav prihod od prodaje namenjen je organizaciji „Meals on Wheels“ koja deluje u senatorovoj matičnoj državi Vermontu i osigurava besplatne obroke za osobe mlađe od 60 godina s hroničnim oboljenjima i invaliditetom.

Foto: Bernie Campaign Store via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Crna pamučna sportska majica stoji 45 dolara i proizvodi se u Sjedinjenim Državama.

Čini se da je popularna jednako kao i mim jer trenutno je zbog velike potražnje rasprodata, stoji na internet stranici putem koje se naručuje. Potencijalni kupci upozoreni su da će možda morati čekati i do osam nedelja na njenu isporuku.

Sandersovi istomišljenici i brojne druge osobe iz sveta pohvalile su njegov potez na društvenim mrežama.

„Kako ne voleti simpatičnog Bernija Sandersa koji prodaje sportsku majicu s mimom, a 100 odsto prihoda ide u humanitarne svrhe“, tvitao je jedan korisnik.

Senator je pre tri dana komentarisao brojne reakcije na učestvovanje u inauguraciji.

„Pa ja sam samo sedio, nastojeći da se ugrejem i obratim pažnju na ono što se oko mene događa“, rekao je uz osmeh tokom virtualnog gostovanja u emisiji Late Night Show.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram