Bela Hadid pokušava da vrati trend koji važi za „čist kič“

Bela Hadid
Bela Hadid Foto: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

Bela Hadid, najtraženija manekenka sveta, pokorila je Kan, a onda je u Njujorku primećena u komadu koji se nekada nosio i koji je bio dosta omražen. Mnogima je taj trend oduvek bio čist kič.

Bela je poznata po svojoj naklonosti trendovima koji su dominirali modnom scenom pre nekoliko decenija, a svojim poslednjim izdanjem najavila je povratak nošenja komada s potpisom brenda Ed Hardy, piše Tportal.

Don Ed Hardy jedan je od najboljih svetskih majstora tetovaže, a proslavio se mešanjem japanskog stila tetoviranja s američkim.

Spoznavši kvalitet njegovog rada, francuski dizajner Christian Audigier godine 2004. lansirao je modnu kolekciju nastalu u saradnji s ovim poznatim umetnikom.

Ova modna priča se razvila u uspešan brend, a koji je početkom milenijuma uverljivo dominirao scenom.

Gotovo da nije postojala zvezda koja tih godina nije imala barem jedan komad koju su krasile šarene ‘tetovaže’ Eda Hardyja, uglavnom s motivom lobanje i cveća.

Na ulicama Njujorka Bela Hadid prošetala se u društvu novog dečka noseći belu kombinaciju u znaku majice Eda Hardyja i pantalona s natpisom ‘punk queen’ u gotičkom stilu.

Retro estetiku Hadid je naglasila i po pitanju obuće – izabrala je Adidas patike vintage izgleda.

Taj utisak su pojačali nakit, šnala za kosu i minijaturne naočare.

***
Bonus video: Maler dana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram