Balončić pletenica – frizura koju želimo i na našim ulicama

Điđi Hadid
Foto: RCF / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Novi bjuti i modni trendovi su uvek dobrodošli, s tim što nas posebno obraduje onaj koji ne zahteva mnogo truda i novca, a daje super efekat. Baš tako je sa pletenicama-balončićima, koje su već pravi hit.

Ovu vrlo zanimljivu frizuru prvo smo primetili na manekenki Điđi Hadid. Ona je uz vrlo jednostavan trik pokazala kako kosi možemo da damo i volumen, i vrlo zanimljiv izgled.

Caka je u tome da prvo vežete konjski rep, pa na svakih centimetar, dva stavljate novu traku za kosu. Dakle, ceo rep treba da podelite na više celina koje zapravo podsećaju na balončiće. Po želji možete da uradite samo dva balončića, a možete i više – sve zavisi šta vam se više dopada i koliko vam je duga kosa, pišu na sajtu Byrdie.com.

Pročitajte još:

Poseban detalj mogu da budu trake za kosu u različitim bojama ili pak u jednoj istoj boji, ali drugačije nijanse u odnosu na vašu kosu.

Dobra stvar je i što se ova frizura lako uklapa uz mnoge stajlinge, tačnije, i one najjednostavnije čini vrlo interesantnim.

Takođe, vrlo lepo izgleda i na ravnoj i na kovrdžavoj kosi.

Trik za masnu kosu

Prvo odredite koliko visoko želite da vam bude rep – visoki, na potiljku ili niski rep, a sve zavisi do toga šta vam najbolje stoji. Potom, vidite da imate odgovarajuće tračice za kosu – one od kojih se kosa ne mrsi.

Kad vežete rep, lepo ga očešljajte i naprskajte lakom kako dlačice ne bi štrčale.

Onda redom vezujte trake niz kosu i usput svaku povucite prstima ka gore kako bi se stvorio balončić.

Dodatni bonus je što je ova lagana letnja frizura super za one dane kad je kosa skoro zrela za pranje.

Takođe, balončiće po želji možete da napravite od jednog ili dva repa, a možete i da samo od dela kose napravite ove zanimljive pletenice.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram