Ako želite najbolju negu birajte prirodnu kozmetiku za lice i telo

prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika Foto: profimedia

Prirodni preparati su oduvek imali najbolje dejstvo na ljudski organizam pa ne čudi što i prirodna kozmetika ima odlične efekte kada je u pitanju negovanje lica i tela.

Kompletna nega kože i kose nije komplikovana ako se odaberu pravi proizvodi kao što su gelovi, kreme i losioni. Da bi bili delotvorni nisu nužno i skupi, a svakako ne treba da budu prepuni hemikalija koje prave više štete nego koristi.

Prirodna kozmetika na bazi meda je pravi primer efikasnosti preparata koji sadrže prirodne komponente i predstavljaju spoj prirode, tradicije i farmacije pa zato i imaju odlične rezultate.

Šta je prirodna kozmetika i zašto je važno koristi je?

Prirodna kozmetika se pravi od prirodnih sastojaka, bez konzervansa, sintetičkih boja i drugih veštačkih dodataka koji su u klasičnim preparatima za negu.

Vrlo često se prave tradicionalnim putem, ručno se obrađuju svi sastojci koji se posebnim tehnologijama objedinjuju pa se prave tečne ili čvrste mase koje mogu da stoje više meseci i bezbedni su za korišćenje iako nemaju veštačke stabilizatore.

Osim što prijaju koži, prirodna kozmetika je dobra i za okolinu jer ne zagađuje prirodu, prirodno se razgrađuje, a proizvođači koji posvećuju pažnju svim detaljima se brinu i da se pakovanja mogu reciklirati tako da ne postoji nikakav uticaj na okolinu.

Važno je istaći i to da ona ima i niži rizik od alergija, a da telo mnogo bolje iskorišćava sve hranljive elemente i brže daje rezultate tretmana.

Prirodna kozmetika na bazi meda i pčelinji proizvodi pomažu da se istakne prirodna lepota u svakom od nas

Neki od najpoznatijih proizvoda koji se prave od meda ili njegovih derivata su:

Prirodni balsam za usne sa pčelinjim voskom, biljnim uljima i kako buterom,

Hidratantna krema koja u sebi ima pčelinji vosak, vitamin E i prirodna ulja,

Kreme i serumi sa hijaluronom i kolagenom koji sadrže i glicerin, pantenol, vitamine, hidrolizovani kolagen i hijaluron,

Preparati sa propolisom za negu posebno osetljive kože,

Preparati za kupanje sa pantenolom, medom, kantarionom…

Preparati za kosu,

Preparati za negu ruku,

Preparati za negu stopala i peta…

Svaki od ove prirodne kozmetike na bazi meda ima odgovarajuću teksturu, prirodan miris i prošli su višestruka testiranja tako da koža i kosa imaju samo najbolje elemente za svaku potrebu.

Kakvi su efekti korišćenja prirodnih preparata?

Prirodna kozmetika na bazi meda, ali i sa drugim prirodnim sastojcima daje trenutno dobre rezultate koji su mnogo blaži od agresivnih preparata, a dugoročno donose samo pozitivne efekte.

Mnogi sastojci u klasičnim preparatima su agresivni: parafin, boje, stabilizatori, pojačivači boje, mirisi…duže ostaju na koži i kosi. I njih naše telo upija, ali su štetni i dugoročno, naročito ako se ima u vidu da se i kroz druge preparate slični sastojci nanose na kožu to predstavlja veliku količinu štetnih materija.

Prirodna lepota se najbolje ističe kroz odgovarajuću negu, a prirodna kozmetika je od davnina poznata po svojim dobrim efektima. Pronađite odgovarajuće proizvode i započnite pravilnu negu, vaše telo će vam vratiti zdravim i lepšim izgledom koji se jasno vidi.