(FOTO) 50 žena iz Srbije pokazalo da se ne stide svog tela

Moda i lepota 14. jul 202007:16 > 11. maj 2021 12:11
Foto: Đurđina Kovačević

Čak 50 žena različitih generacija i životnih priča su učestvovale u foto projektu "Pedeset" u kom su pokazale delove tela koji ih čine nesigurnim.

Mlada umetnica Đurđina Kovačević iz Kovina je fotografisala nesavršena, ali divna i nežna ženska tela.

„Često upadam u rasprave o ženskom telu, feminizmu, jednakosti polova i imam osećaj da ono što pričam druga strana nikako ne razume i ne čuje. I, odlučila sam da se borim na svoj način-fotografijom… Pre svega, želela sam da samoj ženi koja se fotografiše pokažem kako je to što fotografiše lepo, može da izgleda lepo, može i drugačije da se prikaže i misli o tome. Cilj projekta je da pokaže da ni jedna žena nije sama u borbi sa samopouzdanjem i prihvatanjem svog tela, da nas ima mnogo i da smo tu da se podržavamo. Da smo jače i više možemo zajedno! Za mene je ovo mali korak da sledeće generacije mogu drugačije da rade od nas. Širimo priču i ljubav“, rekla je Đurđina za „Svet lepote“.

Ona je otkrila i da joj je bilo teško da nađe 50 modela za ovaj projekat, a našla ih je uglavnom preko Instagrama.

Devojkama koje se stide svog tela, Đurđina bi poručila: „Menjajte se, radite na sebi, pričajte sa sobom. I nikako se ne upoređujte sa drugim ženama jer i od najlepše žene ima lepša, to sve ide u krug, tu ne možemo ništa. Delite komplimente, onako od srca, svojim dragim ženama.“

Jelena (43 godine)

Tamara (21 godina)

Vanja (24 godine)

Dragana (31 godina)

Marina (20 godina)

Katarina (29 godina)

***

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram