Tri koraka za iscrtavanje ajlajnera po uzoru na Odri

Moda i lepota 14. dec 202007:22 > 11. maj 2021 12:10
Odri
Odri Hepbern; Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Odri Hepbern ikona je Holivuda, a njene naglašene obrve i bademaste oči uokvirene savršeno povučenom linijom ajlajnerom, ostali su lekcija u istoriji lepote. Naučite je u tri koraka.

Za Odrin mejk-ap bio je zadužen italijanski vizažista Alberto de Rosi, koji je 25 godina karijere posvetio šminkanju ove dive, a mit je da joj je za savršeni pogled nakon nanošenja maskare svaku trepavicu odvajao iglom, kako bi naglasio njen pogled. Sada, šminkerka britanskog izdanja Voga Silija Barton podelila je trikove za savršeno iscrtavanje ajlajnerom i rekreirala Odrin kultni izgled, prenosi Gloria Glam.

Korak 1: početna i završna tačka

Pogled usmerite prema ogledalu s blago spuštenom glavom i ajlajnerom označite mesto na kojem će linija završavati. Uzmite u obzir i svoj oblik očiju i kapaka. Silija za Odri look preporučuje oštru liniju nagnutu prema gore, s uglom od 45 stepeni u odnosu na liniju trepavica.

Pročitajte još:

Korak 2: crta uz liniju oka

Nagnite glavu unazad i krenite od unutrašnjeg ruba oka ka spoljašnjem, povlačite liniju i pokušajte da što više ostanete uz ivicu trepavica. Pri ruci uvek imajte štapić ili tupfer kojim možete da odstranite višak boje ili nepravilnosti.

Korak 3: završna crta

Nakon što ste došli do kraja linije trepavice, ostaje samo da povežete crtu s označenom „tačkom“ s početka priče. Izvučeni vrh može da bude deblji ili tanji, šminkerka savetuje samo da se pripazi na ugao od 45 stepeni. Ako preferirate „mekšu“ liniju, umesto ajlajnera radite krejonom. Na kraju kompletirajte šminku s dva sloja maskare.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram