17 normalnih stvari zbog kojih žene ne bi trebalo da se osećaju nesigurno

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Slavne ličnosti pomogle su ženama da manje brinu.

Svakim danom društvo postaje sve tolerantnije prema različitim izgledima i tipovima ponašanja. Ipak, mnoge žene se i dalje osećaju nesigurno u vezi sa svojim izgledom.

Bright Side želi da pokaže koje su stvari o našem izgledu ili ponašanju danas apsolutno prihvatljive, a neke poznate ličnosti takođe dele ove stavove.

„Breskvine dlačice“ na licu

Điđi Hadid
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Takozvane breskvine dlačice na licu su normalne, a većina žena ih ima iznad gornje usne i na bradi i obrazima.

Par metara strija

Ima žena koje nemaju strije jer imaju elastičnu kožu. Postoje žene koje imaju strije a nisu rađale – dobile su ih zato što su drastično varirale u težini, a nakon porođaja ne postoji žena koja nema pukotine na koži.

Foto: INSTAGRAM / Planet / Profimedia

Celulit imaju svi

Da li znate nekog ko nema celulit? Ni mi. Imaju ga čak i instruktorke fitnesa. Pomorandžina kora je deo potkožnog tkiva kod mnogih žena, a Ešli Grejem je jedna od onih koje i celulitom napadaju predrasude.

Krive noge

Čak i ako vam noge nisu baš ravne, to nije razlog da se osećate nesigurno i sakrivate ih. Na kraju krajeva, osećaj samopouzdanja ne zavisi od oblika vaših nogu ili drugih delova tela.

Na primer, noge Kristine Agilere su nekada upoređivane sa šargarepom. Pevačica se uopšte nije uvredila, već je, naprotiv, počela da se sve češće pojavljuje u javnosti u kratkim suknjama i haljinama.

Krivi prsti

Iskrivljeni prsti su prilično česti. A takvi mogu biti od rođenja ili postati tokom života. A tu je i izraz „Mortonov prst“, što je posebna struktura stopala u kojoj je drugi prst duži od palca. Nema potrebe da budete nesigurni u vezi sa ovim fizičkim karakteristikama.

Foto: Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia

Seda kosa

Mnoge žene jednostavno ne mogu da podnesu svoju sedu kosu i farbaju je bez obzira na sve. Verovatno misle da srebrna kosa čini da izgledaju starije i neprivlačno. Ali Meril Strip i Endi Mekdauel razmišljaju o tome na potpuno drugačiji način. Glumice ponosno nose sedu kosu i ne mislimo da bi se neko usudio da ih nazove neatraktivnim.

Veliki nos

Standardi lepote nalažu da ženski nos treba da bude mali čak i ako na nekim licima izgleda čudno.

Filmska rediteljka Sofija Kopola ceo život je imala veliki nos. U intervjuu je rekla da je jednom slomila nos i otišla kod doktora. I pokušao je da je nagovori da ga operiše. Ali Sofija je imala dovoljno samopouzdanja da odbije i danas se nimalo ne kaje zbog svoje odluke.

Foto: Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Zubi nisu snežnobeli

Uprkos bezbroj reklama koje promovišu snežnobele zube, važno je zapamtiti da su svi zubi različiti. Zubna gleđ može biti različite debljine i nijanse i to je sasvim normalno.

Mokri pazusi

Znojenje je sastavni deo funkcionisanja tela. Doprinosi oslobađanju toplote, što pomaže u održavanju optimalne telesne temperature. Da se ne znojimo, naša tela bi bukvalno ključala iznutra.

Ne osećamo sramotu kada kijamo, pa nema potrebe da se osećamo nesigurno zbog mrlja od znoja ispod pazuha nakon vežbanja ili po toplom vremenu.

Neravan stomak

Ako ste se celog života borili da dostignete ravan stomak, vreme je da se opustite i prihvatite zdravo, snažno telo koje imate. „Six pack“ možda izgleda odlično kada nosite bikini, ali za zdravlje žena je potreban procenat telesne masti od najmanje 15 odsto.

Smejanje i glasno pričanje

Samouverena žena otvoreno izražava svoje emocije. A ako ste grlati, emocionalni ste i volite da se smejete, koja je svrha da pokušavate da se obuzdate – to vas neće učiniti srećnijim.

Prirodne obrve

Naše obrve su nam potrebne da bismo izrazili svoje emocije. A moda za njih dolazi i odlazi. Dvadesetih godina prošlog veka tanke obrve su bile hit. A 2010. veoma guste obrve ušle su u modu, sve dok se čuvena Rijana nije pojavila na naslovnoj strani časopisa s tankim obrvama 2018.

Ali bez obzira na to kako se moda menja, besmisleno je osećati se nesigurno u pogledu prirodnog izgleda obrva.

Foto: Gigi Iorio / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Problematična koža

Ne postoji besprekorna koža. Gotovo savršen rezultat može se postići raznim procedurama lepote. Međutim, većina fotografija koje vidite na društvenim mrežama nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Dakle, nema smisla da se osećate nesigurno jer je vaša koža daleko od nerealnog ideala.

Šminka koja vam, po mišljenju drugih, ne stoji

Život je prekratak da biste sebi odbili jednostavna zadovoljstva. Dakle, ako ste dugo sanjali da nosite srebrnu senku, ljubičasti ruž ili zeleni sjaj, zašto to ne biste učinili? Čak i ako neko kaže da vam iz nekog razloga to ne odgovara. Vaša sreća je važnija od tuđeg mišljenja.

Intenzivna boja posle 40.

Možete se izraziti u bilo kojoj dobi, čak i ako društvo veruje da kosa intenzivne boje nije prikladna za zrelu ženu. Ali samouverena žena može sama da odluči šta je za nju prihvatljivo, a šta nije. Eksperimentisanje sa sopstvenim izgledom odmah čini osobu zanimljivijom.

Kratki nokti

Ekstenzije dugih gel noktiju u raznim bojama su veoma popularne. Međutim, to ne znači da ste manje privlačni ili ženstveni bez dugih noktiju.

Izrastak na kosi

Mnoge žene misle da izrasli koren može da im pokvari izgled. Ali Šeron Stoun se oseća samouvereno u vezi sa svojom kosom, bira pravu frizuru i igra se sa njom.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram