Zašto tako često jake žene završe sa slabićima

Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Poražavajući razlog zašto jake žene ne nalaze muškarce svog kalibra.

Koliko god delovalo kao kliše činjenica je da jake žene često privlače slabe muškarce. Svi smo videli te prelepe, inteligentne, uspešne žene koje nikada ne uspevaju da nađu momke koji su njihovog kalibra.

Iz nekog razloga, čini se da kvalitetne žene neobjašnjivo završavaju gubitnicima, pa i sa zlostavljačima, prevarantima.

Zašto je tako?

Ono što žene smatraju privlačnim kod partnera nije isto što i muškarci smatraju privlačnim kod partnerki. Teško je to shvatiti, ali je istina. Kada su u potrazi sa partnerkom muškarci često  ne mare za osobine poput snage, dok su za same žene, blistava karijera i bogati društveni život znaci snage i stabilnosti.

Mnogi jaki muškarci žele nekoga za koga će se brinuti, a većini jakih žena to nije potrebno.

Mnoge žene koje su ponosne na svoje uspehe i snagu odaju utisak nepristupačnosti.  Nažalost, to obično odbija jake muškarce koji bi se dobro slagali s njima, ako bi im dale šansu.

Slabi muškarci obično traže jednu od sledeće tri stvari: ženu koja će ih izdržavati, ženu koja će im biti trofej ili nekoga koga mogu kontrolisati. Njima nije stalo da ih žene žele, već da su im potrebni. S druge strane, mnogim ženama koje su „jake, uspešne i nezavisne“ zapravo muškarac ne treba, već ga očajnički žele. I sad zamislite mušku reakciju na to – ne trebaš mi, samo te želim.

Slabi muškarci sebe više favorizuju kada prilaze devojci nego što to rade jaki muškarci. Postoji stara engleska izreka koja kaže da svaki muškarac koji mora da se proglasi kraljem, zapravo to nije. To u osnovi znači da što neko više priča (o sebi), manje treba da mu verujete. Najslabiji, najnesigurniji muškarci su često najagresivniji kada prilaze devojci, kao i najglasniji kada pričaju o tome koliko su sjajni.

Sve u svemu, postoji mnogo faktora koji otežavaju snažnim i uspešnim ženama pronalaženje bračnog partnera, ali istina je da vas snaga čini boljom osobom. Jedna stvar koju morate shvatiti je da to nije vaša krivica. Ne spuštajte kriterijume i ne ulazite u veze sa slabim muškarcima. Često je bolje biti sam nego biti s nekim ko se hrani vašom snagom. Vremenom će se pojaviti prava osoba ili ćete jednostavno doživeti sjajan život kao slobodna žena.

BONUS VIDEO: Poznate lepotice i zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram