Zanimljiva razlika između Melanije Tramp i Džil Bajden

Melanija Tramp
Foto: Morry GASH / AFP / Profimedia

Tekst iz Washington Posta "Melanija Tramp prikriva predsednikove najgore tendencije, Džil Bajden ističe najbolje instinkte svog supruga" upoređuje dve žene koje se trenutno takođe na neki način takmiče na izborima, ali za titulu prve dame.

Autorka teksta Robin Givan uporedila je ponašanje Melanije Tramp i Džil Bajden tokom nastupa njihovih muževa i uočila zanimljive razlike.

„Melanija stavlja sloj šljokica preko ksenofobije i rasizma koji se provlače kroz administraciju njenog supruga. Ona hladnim držanjem i tišinom podiže temperaturu njegove uzavrele retorike. Ona je njegov bolje odeveni alter ego“, tvrdi Givan i podseća na Melanijino ponašanje tokom Trampovog prvog obraćanja naciji u izbornoj noći.

Melanija Tramp
Foto: WALTER / Bestimage / Profimedia

„Kad je predsednik Tramp započeo svoje optužbe, njeno lice je izgubilo ikakvu emociju i izraz joj se nije promenio dok je on nastavljao sa svojim neosnovanim tvrdnjama o prevari. Dok je završavao, Melanija je oživela osmeh i aplaudirala. U trenutku Trampove političke i lične nevolje kad je Bajden počeo da mu predstavlja ozbiljnu prijetnju, Melanija mu se nije približila u znak podrške i utehe. Stajala je toliko daleko od njega da je teško zamisliti da je pružala bilo kakvu fizičku utehu. Ona je s njim, ali nije povezana s njim“, piše novinarka Posta, a prenosi Index.hr.

Pročitajte još:

„Godinama je javnosti govorila da je samostalna i da sama odlučuje. ‘Ne želim ga promeniti. On mene ne želi promeniti’, rekla je za MSNBC 2016. godine. Oni su jedno drugom potpuno prilagođeni. On je razmetljivi hvalisavac. Ona je elegantna žena na njegovoj ruci – ili barem u njegovoj blizini. Služe jedno drugom“, piše Givan.

Melania je navodno tokom jednog gostovanja na New York univerzitetu, na pitanje studenta da li bi bila s Trampom da nije bogat, odgovorila: „Da li bi on bio sa mnom da nisam lepa?“ Priča nikad nije potvrđena, ali je preneo niz američkih tabloida.

Kad je javnost poslednji put čula Melaniju, vodila je kampanju za svog supruga. I ponavljala njegove pritužbe. Ponavljala je njegovu retoriku, ali šapatom i uz povremeni osmeh. Bila je punopravni partner u prikazivanju medija kao neprijatelja, demokrata kao korumpiranih i njenog supruga kao izuzetno ljubaznog vrhovnog zapovednika. Ovo nije samo njegova priča, takođe je i njena. Piše ljutitim, velikim slovima. Ali, ona to priča uz lepe slike“, piše novinarka.

Džil Bajden predstavlja, pak, kao potpunu suprotnost.

Džil Bajden
Foto: JIM WATSON / AFP / Profimedia

„Džil Bajden, koja bi mogla biti sledeća prva dama zemlje, stala je uz svog supruga kad se u sredu obraćao pristalicama, ponovno ih pozivajući na strpljenje dok se broje svi glasovi. Bili su napolju i nosili maske. Bajden se zahvaljivao, kad mu je Džil ponudila podsetnik. On je zastao i zamolio je da ponovi, na šta je ona rekla da mora da se zahvali i guverneru Delavera. Nije to bila velika stvar, ali bila je zapažena jer je bio podsetnik da Džil nije bila na pozornici samo kao tihi rekvizit ili kao neko ko pazi na sopstvene interese, već kao punopravna partnerka“, podsetila je novinarka Washington Posta.

„Džil nije imala nikakvih problema s tim da progovori jer na pozornici nije bila samo rekvizit“, zaključila je.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram