Venčanje usred protesta – snimak koji osvaja svet

Foto: Printscreen/YouTube/ABC News

Veliku svadbu su zbog korone otkazali za 2021. godinu, ali venčanje nisu želeli da odlože zbog protesta koji tresu Ameriku - sa uzbuđenjem su im se priključili, a njihovi snimci danas obilaze svet kao svojevrsna poruka ljubavi i snage.

Ceo svet gleda snimak protesta iz Filadelfije, a među tim hiljadama ljudi našao se i jedan upravo venčan par.

Keri En (35) i Majkl Gordon (42) započeli su svoju malu svadbenu ceremoniju na otvorenom, pred hiljadama „svatova“ koji su na ulicama Filadelfije protestovali protiv policijske brutalnosti nad Džordžom Flojdom.

Iako su znali da će biti protesta, Keri i Majkl nisu želeli da odlože venčanje, a na kraju su podelili dobii moćan doživljaj koji će mnogi zapamtiti.

„Završilo se zaista moćno. Ne samo da osećamo snagu ljudi, već svog supruga, na dan našeg venčanja, vidim kao jakog crnog muškarca, koji predstavlja nas kao ljude, naše mušarce, našu kulturu. To je vrlo osnažujući momenat za nas, imajući na umu sve to se dešava u ovom trenutku“, rekla je Keri En za ABC.

Ona je rođena na Jamajci, Majkl je karipskog porekla, i obje su se tokom života susretali s rasizmom, tako da aktuelne proteste doživljavaju vrlo lično.

„Svi vidimo tu nepravdu. Svi želimo da se ovo stanje promeni i sve ovo učinilo je dan posebnim na toliko nivoa“, kaže Majkl Gordon. „Naravno, bio je policije, ali protest je bio miran. Svi su bili tako fini, što pokazuje kakav protest može da bude i za nas, koji smo deo toga, pozitivna je stvar.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram