Vanja traži „Kosovku devojku“ s protesta

Foto:Facebook/Vladimir Vanja Vejinovic

U moru fotografija povređenih u aktuelnim protestima, desi se i poneka koja budi nadu. Na jednoj od takvih je devojka crvene kose, koju je jedan momak prepoznao kao "Kosovku devojku" savremenog doba.

Vladimir Vanja Vejinović sinoć je rešio da preko društvenih mreža potraži devojku koja mu je pomogla u teškoj situaciji u kojoj se našao tokom protesta kod Skupštine.

Pročitajte još:

„Ovoj devojci bih posebno posvetio objavu. Nazvao sam je ‘Kosovka devojka’, nismo stigli da se pitamo za imena. Uglavnom, ovo je devojčica koja je bila na ulici sinoć do kasno u noć. Nosila je sa sobom ogroman ranac. U njemu je imala sve što je potrebno za prvu pomoć i sve što je potrebno za spas od bojevog otrova. Meni je pomogla da dođem sebi i svakome živom kome je pomoć bila potrebna. Bila je tu u službi naroda, pa je čak i policiji nudila vodu“, naveo je Vanja i pozvao ljude da podele njegov post i fotografiju s misterioznom devojkom.

Београд 08.07.2020Овој девојци бих посебно посветио објаву. Назвао сам је Косовка девојка,нисмо стигли да се питамо за…

Posted by Vladimir Vanja Vejinovic on Четвртак, 09. јул 2020.

„Neka vidi Srbija kakav je narod izašao na ulice. Voleo bih da podelite objavu u što većem broju, i, ako stigne do nje, a nadam se da hoće uz pomoć svih nas, voleo bih da mi se devojka javi i da joj se odužim za prvu pomoć i najbolju nameru! Hvala ti!“, zaključio je mladić post, koji je za samo nekoliko sati imao više od hiljadu šerova.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram