Tri stvari koje žene ne bi trebalo da rade pre seksa

Neke navike mogu pokvariti seks
Neke navike mogu pokvariti seks Foto:Shutterstock

Seks je strastveni trenutak u kojem morate maksimalno da uživate. No, postoje neke navike koje mogu da ga pokvare ili pak da izazvovu neželjene posledice nakon seksa. Donosimo tri stvari koje žene ne bi trebalo da rade pre seksa.

1. Da se depilirate:

Tokom seksualnog odnosa područje oko prepona i bedara izloženo je trenju i prekomernom znojenju. Upravo zbog toga koža može da se iziritira ako je neposredno pre seksa depilirate, a kao što je mnogim ženama dobro poznato, pojedini delovi se mogu i upaliti, a piše Zadovoljna.hr.

 

2. Popiti lek protiv alergije

Lekovi koji umanjuju alergijske reakcije poput antihistaminika deluju tako što opuštaju telo. Ipak, ovaj lek ima snažno delovanje i na vašu sluzokožu koja je povezana sa celim telom, počevši od usne duplje, pa sve do vašeg intimnog područja.

Antihistaminici smanjuju lučenje vaginalne sluzi zbog čega seks neće biti ugodan kao i obično. Stručnjaci manjak sluzi povezuju i s orgazmom, što znači da žene mnogo teže i gotovo nikako neće moći da dođu do željenog vrhunca. Isto vredi i za pokušaje začeća, jer vaginalna sluz značajno olakšava prolazak spermotozoida do jajnika.

Neke navike mogu pokvariti seks Foto:Shutterstock

 

3. Odlagati odlazak u WC

Ako ste se upustili u vrući trenutak, a strast je na samom vrhuncu, no osećate potrebu da odete u toalet, nemojte da trpite. Naime, bešika je smeštena vrlo blizu vagine i svaki pritisak na istu ćete itekako osetiti, zbog čega seks neće biti toliko ugodan i opušten. Isto tako, ako vam se urinira tokom seksa, mokraćni kanal i bešika su opterećeni i puni tečnosti zbog čega je opasnost od upale bešike uzrokovane seksom mnogo veća.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram