Tri saveta iz Kama Sutre koji garantuju nezaboravni seks

Par, seks, sex, kama sutra
Foto: Shutterstock

Mnogi Kama Sutru doživljavaju isključivo kao kolekciju seksualnih poza, ali ona je mnogo više od toga. Pored seksa, drevni tekst fokusira se i na odnos između ljubavnika, ali i na samu ljubav. Iako se radi o savetima starim nekoliko hiljada godina, većina pravila o kvalitetnoj ljubavi i seksualnim odnosima lako je primeniti i danas.

Za drevnog indijskog mislioca Vatsyayana koji je napisao Kama Sutru seks je deo prirodne ravnoteže života, a u nastavku pročitajte njegova tri pravila za maksimalno seksualno zadovoljstvo, piše Zadovoljna.rs.

1. Predigra je ključni deo seksa

Prema Kama Sutri, nema dobrog seksa bez predigre koja se mora temeljno obaviti. A predigra nije samo fizička. Kama Sutra kaže da je i bliskost takođe predigra, a ona uključuje kvalitetnu komunikaciju i verbalno iskazivanje ljubavi. Autor teksta navodi da je važno ljubavniku na sve moguće načine pokazati da ga volite, trebate i želite, a u tome pored dodira, najveću ulogu imaju i reči.

2. Žena uvek ima prednost kada je orgazam u pitanju

Poznato je da muškarci lakše i brže doživljavaju orgazam, dok je ženama potrebno malo više stimulacije. Većina muškaraca bi sada pomislila kako je logično da onda oni prvi dožive orgazam, ali Kama Sutra se ne slaže s tim.

Naime, u tekstu se kaže da žena ima prednost kada je u pitanju menopauza, a ako muškarac na tome insistira, to znači da razume i ceni svoju partnerku. Pogledajte i 3 poze iz Kama Sutre koje pale baš svaki put, a zatim proverite koje poze iz drevnog teksta vole samo najhrabriji ljubavnici.

3. Seks treba ceniti

Prema Kama Sutri, suština seksa nije samo fizičko zadovoljstvo, već ga moramo posmatrati kao nešto mnogo značajnije. Seks je put ka boljoj omunikaciji, a što je komunikacija, to je bolja povezanost između ljubavnika, a njihovo zadovoljstvo veće. Suština seksa je i poverenje, otvorenost, briga o partneru kao fizičkom, ali i emotivnom biću.