Tinejdžersku ljubav obnovili posle 70 godina

stara ljubav
Foto: Privatna arhiva

Ljubavna priča dvoje starijih ljudi brzo je osvojila internet jer podseća na one filmske – voleli su se u srednjoj školi, rastali se, a onda ponovo spojili skoro sedam decenija kasnije.

Fred Pol (84) i Florens Harvi (81) upoznali su se kao tinejdžeri u Vandsvortu, gradiću u Kanadi, i odmah su počeli svoju ljubavnu priču. Bili su nerazdvojni pune dve godine, ali kada je Fred imao 18, a Florens 15, svako je krenuo svojim putem – i odselio se u drugi grad, prenosi CNN.

Pročitajte još:

Dugo nisu bili ni u kakvom kontaktu, a oboje su se venčali s drugim partnerima. Florens je svog supruga, s kojim je dobila petoro dece, izgubila 2017. godine, a samo dve godine kasnije isto se dogodilo i Fredu – umrla je njegova supruga i majka dvoje dece, Helen.

Florens je čula šta se dogodilo i odlučila je da ga pozove. Tešila ga je i bila uz njega i sledećih nekoliko dana, a kako je vreme prolazilo, sve su više kontaktirali i razgovarali o prošlim vremenima. Ubrzo ga je iznenadila za rođendan – došla je u Toronto gde on živi.

„Kad sam saznao da je u gradu i da mi dolazi, bilo je kasno uveče. Izjurio sam iz kreveta, obukao se i kredom na prilazu napisao: ‘Dobro došla, Florens’. Kad je stigla, zagrlio sam je i poljubio u obraz“, rekao je Fred.

Teenage sweethearts reconnected in their 80s to find love again

Frederick Paul and Florence Harvey were just teens when they first fell for each other in the 1950s, but they lost contact over the years.

That is, until last year, when they reconnected and found „there was still something there after all those years.“

Read more: www.cbc.ca/1.5869913

Posted by CBC Newfoundland and Labrador on Среда, 13. јануар 2021.

Samo tri dana nakon toga odlučili su se na zajednički život i venčanje, iako njihove porodice isprva nisu imale razumevanja.

„Pitali su nas čemu žurba, a mi smo im objasnili da želimo da provedemo ostatak života zajedno, a nije nam mnogo preostalo.“

U tom periodu pred Fredom je bilo lečenje raka na želucu, a Florens je odlučila da bude uz njega i u dobru i zlu. U brak su stupili tokom pandemije, pa je broj zvanica bio minimalan, ali svejedno su bili ispunjeni nakon izgovaranja sudbonosnog ‘da’.

„Bio si prvi mladić koji me je otpratio kući, pretpostavljam da ćeš biti i poslednji“, rekla je Florens.

Danas ona i Fred planiraju da posete svoj rodni grad i da obiđu mesta na kojima su dosta vremena proveli u mladosti, zajedno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram