Teorija o raskidu zaludela svet – koji detalji slute na kraj

Kim Kardašijan; Kanje Vest
Foto: Splash News / Splash / Profimedia

Tiktokerka Aleks Skot je svojim pratiocima odlučila da predstavi zanimljivu teoriju o raskidu. Pojasnila je koje četiri stvari naslućuju neslavan kraj ljubavi. Za kratko vreme privukla je čak četiri miliona gledalaca i pola miliona lajkova

Ona se slonila se na teoriju poznatu kao The Four Horsemen, koja se bavi problemima u partnerskoj komunikaciji, piše City magazine.

Nažalost, mnogi loše ponašanje ignorišu ili odobravaju, te ukoliko nećete da budete u toj grupi, pažljivo čitajte redove koji slede.

Prezir

Ova emocija prisutna je kada tokom razgovora partner teži superiornosti i omalovažavanju druge strane. Stoga, obratite pažnju na odabir reči, i koju poruku šalju.

Odbrambeni stav

On često potiče iz prezira, a ogleda se u tome da jedna strana krene da se žali na ponašanje druge, a ona na to klima glavom, kao da to prihvata. Međutim, znajte da je za zdravu vezu neophodno pomiriti se sa tim da ne možete uvek biti u pravu.

Foto:Shutterstock

Izbegavanje

Još jedan od mogućih obrazaca ponašanja koji nagoveštavaju raskid, a može se izjednačiti sa tretmanom ćutanja. Aleks Skot smatra da izbegavanje ne treba dodatno pojašnjavati.

Kritika

Kada dođe do izazova u vezi, to treba dobro definisati i iskomunicirati, a ne dopustiti da naruši odnos. Uvek imajte na umu da je poželjno uputiti dobronamernu kritiku na račun ponašanja koje nam se ne dopada, ali ne i osobe kao takve.

Umesto rečenice: „Nikad mi ne pomažeš oko kućnih poslova”, možete reći nešto poput sledećeg: „Iznerviralo me je to što nisi bacio đubre”. Da li primećujete razliku? Samo dve samosvesne osobe mogu poraditi na problemima u komunikaciji i izbeći raskid ili razvod braka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram