Sve što si htela da pitaš, a nisi smela o tantričkom seksu

Sara Hiland i Vels Adams
Sara Hiland i Vels Adams u Tantričkoj jogi s Modernom porodicom Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Tantrički seks je drevna hinduistička praksa stara preko pet hiljada godina i predstavlja sporiji, meditativni oblik seksualnog odnosa gde cilj nije vrhunac nego zajedničko uživanje u seksualnom putovanju i senzacijama koje se u telu osećaju.

Cilj je da se kretanje seksualne energije usmeri na celo telo zarad uživanja, ali i blaženstva i duhovnog uzdizanja.

Nauka je do sada potvrdila postojanje devet enegretskih centara u telu,  odnosno čakri, i one se tantričkim seksom sve aktiviraju i tako odnos između dvoje ljudi podižu na nivo transedencije.

Kako tantrički seks uneti u svoju spavaću sobu?

Priprema je veoma važna. Kao i fokus na to šta želite da iskusite, bar u početku dok nemate još iskustva. Budite usresređeni jedno na drugo bez prisustva televizora, mobilnih telefona i ostalih smetnji, kojima svakako nije mesto u spavaćoj sobi. Da bi ste stvorili seksualnu konekciju koja vodi do tantričkog seksa prepustite se i svaku misao ili sumnju koja vam se pojavi u glavi samo pustite da dođe i prođe. I tantrička seksualnost je tehnika kao i svaka druga, tako da i ovu veštinu potrebno je naučiti i savladati, zato je važno da pratite nekoliko smernica koje će vas dovesti do vrha tantričkog užitka.

Kreirajte atmosferu

Ugasite svetla i stvorite neku romantičnu, izazovnu atmosferu. Upalite mirišljave sveće poput sandalovine, koja će još više podstaći vaša čula. Ovakva atmosfera će vam omogućiti da budete fokusirani jedno na drugo i da još više aktivirate svoja čula, a misli stavite u drugi plan. Ukoliko volite, pustite neku laganu, relaksirajuću muziku. Hrana koja ima afrodizija;ka svojstva nije na odmet, te će dobro doći ukoliko budete želeli da hranite jedno drugom tokom ovog iskustva. Farmerke nisu dobra ideja, jer ko želi da upropasti ugođaj skidanjem ovog tvrdog i tesnog komada odeće. Veče radije započnite u nekoj laganoj, širokoj odeći čije skidanje nećete ni primetiti.

Opustite telo

Pošto se tokom tantričkog iskustva energija kreće kroz celo telo, ne bi bilo loše da pre početka ustanete i dobro se protresete. Kako se pas tako rešava stresa, tako ćete i vi svoje mišiće opustiti i telo spremiti za nešto novo. Ukoliko vas krevet vuče na spavanje, dobra je ideja da ga prekrijete nekim drugačijim prekrivačem tako da vam služi samo kao ‘podloga’. Ili ukoliko ste željni još malo eksperimentisanja, stavite ćebence i jastuke na pod i prepustite se jedno drugom. U početku lezite, mazite se i dodirujte se po celom telu. Potrudite se da vam budete udobno, da budete opušteni i da ste potpuno spremni na eksploraciju tela svog partnera.

Tako ćete polako pojačavati svoja čula, poput dodira, a efekat i reakcija će biti i te kako intenzivni. Nakon nekoliko minuta dodirivanja jagodicama prstiju, vaši nervni završeci imaće povišeno čulo dodira. Te ukoliko se sve ovo izvede na pravi način, odnos i zadovoljstvo mogu mnogo duže trajati.

Ne zaboravite da dišete

Fokusirajte se na svoje disanje, te iako vam prirodno bude bilo do toga – ne zadržavajte svoj dah. A, ukoliko osetite da vam misli lutaju i da sumnjate u sve ovo, te da planirate šta ćete posle – fokus prebacite na dah i usporite svoje disanje. Čak je poželjno da vi i vaš partner budete disali u istom ritmu – jer to poboljšava povezanost između vas. Pokušajte što više da budete prisutni u trenutku, kao da svet oko vas ne postoji.

Čak i ako prvi put vaše tantričko iskustvo ne bude dugo trajalo, pokušajte opet nakon nekog vremena. Trebaće vam vremena da se naviknete i da seks ne shvatate kao u filmovima, te da ima očigledan početak, sredinu i kraj. Nego da svi ti koraci mogu da se menjaju, preklapaju, mešaju i cirkulišu. Nakon nekog perioda i vi ćete seks posmatrati kao nešto više od vrhunca, i vremenom ćete i svoje telo istrenirati tako da ga odlažete što više, te da na kraju orgazam bude mnogo jači i intenzivniji.

Tantrička konekcija

Tantrički seks se vodi time da su oči ogledalo duše, i vi u svakom trenutku u pogledu svog partnera možete da prepoznate na kom je nivou i šta misli – da li uživa, koliko, ali i kuda dalje da idete. Osim što je vaš partner pred vašim budnim okom i vi ste pred njegovim. Tako se oslobađate, postajete svesniji svog tela i zajedno vežbate otkrivanje sebe u potpunosti. Ogolili ste se jedno pred drugim u svakom smislu i to ima vrlo moćan efekat.

Tome pomaže i ova dvominutna vežba, gde međusobno sednete jedno preko puta drugog i duboko se zagledate – oči u oči. Gledajte voljenu osobu i osetite kako se oseća. Da li skreće pogled, da li se stidi, da li se zatvara ili oslobađa. Da li joj treba podsticaj, uteha ili potvrda. Osetite u pogledu šta se dešava, bez da pokušavate da verbalizujete svoje stanje.

Seks

Tokom seksa trudite se da sve vreme ostvarujete istu konekciju. Fokusirajte se na to da budete prisutni u trenutku, na svoje disanje, na svaki dodir, miris i zvuk. Osetite energiju koja protiče kroz vas, a jača je od vođenja ljubavi. Te budite svesni da ste povezani bolje nego ikad – na fizičkom, duhovnom i emocionalnom nivou.

Tantrički seks je dobar za sve one koji žele isprobati nešto novo u krevetu, postati intimniji ili se pak ponovno povezati sa svojim partnerom. Ovako se postepeno oslobađate svih blokada i neprijatnosti koje možda osetite tokom odnosa, a svoju seksualnu energiju dižete iz kome. Za žene su posebno moćne čari odlaganja, te intenzivnijeg vrhunca ili čak otvaranja mogućnosti za višestruki orgazam. Dok je kod muškaraca, odlaganje i samim tim duži seksualni performans veliki plus, kao i javljanje sposobnosti za orgazam bez ejakulacije.

Zašto bi trebalo da ga probate?

Ne samo da produžujete užitak i dižete ga na viši nivo, nego se povezujete pre svega sa samim sobom. A zatim i sa svojim partnerom, što dalje ostvaruje veće i intenzivnije oblike ekstaze. Poenta je da vam fokus ne bude na vrhuncu, ma koliko ga u tom trenutku želeli, i da se fokusirate na uživanje u predigri dok ne budete spremni na svoj prirodni kraj.

Možda u početku bude i smešno i neprijatno, ali znajte da ste tu sa sebi najbližom osobom. Ako je potrebno pravite pauze, skrenite misli sa neprijatnosti i dodirom jedno drugome pokažite da ste tu.

***

Bonus video: idealno mesto za nudiste Cap d’Agde

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram