Svakome treba ljubav kakvu ima omiljena premijerka na svetu

Džasinda Ardern
Foto: Marty MELVILLE / AFP / Profimedia

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern započela je nedavno kampanju za izbore koji slede u toj zemlji i tom prilikom ju je podržao njen dugogodišnji izabranik. A njegova i Džasindina ljubavna priča toliko je velika da sve drugo baca u senku, pa i politiku.

Novi Zeland je sa svojih pet miliona stanovnika imao samo oko 20 smrtnih slučajeva tokom epidemije koronavirusa. Za to je najvećim delom zaslužna premijerka Džasinda Ardern, koju narod izuzetno ceni zbog toga kako vodi državu, a posebno u doba korone. Nju je u novoj kampanji za izbore na skupu laburističke partije podržao i verenik Klark Gejford. I to je bio još jedan dokaz njihove duge snažne privrženosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Zhao (@photog.tomzhao) on


Džasindina i Klarkova ljubavna saga traje od 2012. kada su se upoznali na jednoj svečanosti. Međutim, šuškalo se i da su se oni zapravo sreli kada je Gejford otišao da se požali jednom članu parlamenta zbog vladinih predloga izmena zakona.

Naleteo je tada baš na Džasindu, koja je gradila karijeru u Laburističkoj stranci. Tada su njih dvoje popili kafu, a nedugo potom počeli da žive zajedno. I mada je to očito bila ljubav na prvi pogled, njih dvoje su se tek prošle godine verili. Za to se nije ni znalo sve dok novinari slučajno nisu primetili prsten na Džasindinoj ruci na jednoj svečanosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Woman’s Day (@womansdaynz) on


Prethodno su Džasindu jednom prilikom pitali da li bi ona ikada zaprosila Klarka, koji je inače poznati voditelj TV emisije o pecanju.

„Ne, ne bih ga nikad to pitala. Želim da oseti bol i mučenje koje mora da prođe da bi postavio to pitanje“, našalila se tada Džasinda.

Otprilike u to vreme ceo svet je saznao ko je ona, pošto je postala druga žena lider koja se porodila dok joj je trajao mandat. Prva je bila pakistanska premijerka Benazir Buto 1990. godine.

Kada su ona i Klark dobili bebu, Džasinda je na porodiljskom odsustvu bila samo šest nedelja. Posle toga brigu o bebi je preuzeo tata Klark kako bi mama mogla da se posveti premijerskim obavezama.

„Imam partnera koji može da bude tu uz mene i koji preuzima ogroman deo odgovornosti jer i on je roditelj, a ne bebisiterka“, kazala je svojevremeno Džasinda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hema Shree (@hemziekannammaa) on


Ona i Klark su nedavno iznova pokazali da žive kao sav normalan svet i da i za njih važe pravila kao i za sve druge. Naime, njih dvoje su poželeli da jedno subotnje popodne provedu na ručku u popularnom restoranu u prestonici Novog Zelanda, i to nekoliko dana nakon što je ta zemlja popustila stroge mere.

Međutim, mesta u restoranu nije bilo, budući da pravila o socijalnoj distanci kažu da razmak između ljudi treba bude najmanje metar, a zbog čega su mnogi restorani ograničili broj mesta za sedenje. Tada je Džasinda izjavila da će sa svojim dragim čekati u redu poput svih ostalih, što je i uradila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Woman’s Day (@womansdaynz) on


E, tako izgleda kad je premijer stvarno kao sav normalan svet.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram