11 osobina koje jednog muškarca čine savršenim partnerom

Foto: XPUSBB1 / Backgrid UK / Profimedia

Gospodin "savršeni".

Šta to čini dobrog čoveka? Je li vaš partner dobra osoba? Postoje neke karakterne crte koje čine dobrog čoveka, odnosno u ovom slučaju dobrog muškarca.

To mogu biti i neki sitni gestovi koje ženama puno znače, ali i vrlo bitne stvari, poput toga da partner nikada nije nasilan prema vama, na bilo koji način.

U nastavku teksta doznajte koji to znakovi otkrivaju da je vaš partner dobar čovek, piše Zadovoljna.hr.

1. Uz njega se osećate lepo (iznutra i spolja).

Dobar muškarac želeće da se njegova partnerka oseća lepom. Neće mu biti dovoljno da to samo kaže, već će osećaj lepote želeti u vašem srcu. To uključuje i način na koji komunicira s vama fizički i mentalno.

2. Inspiriše vas.

Dobar čovek ima snažan i nepokolebljiv karakter. Kao takav, po prirodi je inspirativan u svojim rečima i delima i ne prestaje vas nadahnjivati. Dobar muškarac inspirisaće ženu da bude najbolja verzija sebe.

3. Uvek se trudi da vam bude podrška.

Dobar muškarac razumi važnost toga da partnerki bude podrška i da se prilagođava njenim potrebama. To ne znači da će na sve reći “da“, već da će podržati partnerku i prilagoditi joj se kada situacija to traži.

4. Uvek radi na tome da bude bolje osoba.

Dobar čovek nikada sebi ne pripisuje prevelike zasluge. Ako je i vrlo inteligentan i pametan, uvek će gledati na to kako da bude još bolja osoba, bilo to učenjem nečeg novog, preuzimanjem dodatnih odgovornosti ili poboljšanjem kondicije – on će se ponositi time što radi na sebi.

Foto:Shutterstock

5. Uz njega se osećate sigurno i zaštićeno.

Osećaj sigurnosti i zaštićenosti za svaku je ženu vrlo bitna komponenta u vezi. Kada se dogodi neka loša situacija, dobar muškarac uvek će se zauzeti za svoju partnerku i braniti je.

6. Uvek pazi na one sitnice koje ženama puno znače.

Pridržavanje vrata i stolice, hranjenje dece i tako dalje, sve su to radnje karakteristične za dobrog muškarca, sitnice koje ženi puno znače. Nikada nije previše zauzet ili zaposlen da ne može zastati i ponuditi vam mali gest pomoći.

7. Iskren je i predusretljiv.

Dobar čovek neće lagati, varati ili krasti, naročito osobi koju voli najviše na svetu. Ne bi trebao okolevati govoriti istinu, bilo to što treba reći dobro ili loše.

8. Nikada nije nasilan prema vama niti ikome drugom.

Dobar muškarac baš nikada neće biti nasilan prema partnerki, bilo fizički, mentalno ili emocionalno. Takođe ni pod kojim okolnostima neće pokazivati nasilnost prema ikome drugome. Dobar muškarac upotrebiće snagu svog karaktera i intelekt za rešavanje konflikata.

Foto: Shutterstock

9. Celim svojim srcem je uz vas.

Kad dobar muškarac izrazi svoju ljubav, ta ljubav ostaje u dobru i u zlu. Ni pod kojim okolnostima vas neće zanemariti, čak ni u izazovnijim situacijama. Dobar čovek neće napustiti svoju dužnost da stoji uz vas.

10. Trudi se zaslužiti, i zadržati, vaše poverenje.

Dobar čovek razume da se poverenje, poput ljubavi, ne može forsirati; ono se mora zaslužiti. Nakon što zasluži ženino poverenje, neće ga uzimati zdravo za gotovo i neće izazivati sumnju.

11. U svakoj situaciji stavlja vas na prvo mesto.

To ne znači da pada na kolena i udovoljava svakom hiru. To u većini slučajeva znači da će biti nesebičan u svojim rečima i delima. Odgovornost muškarca je staviti ženu na prvo mesto – dobar muškarac to čini gotovo uvek.

***

BONUS VIDEO: Muške simpatije iz mladosti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram