Šta zapravo piše u najlepšem ljubavnom pismu na svetu

ljubavno pismo
Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia/Twitter/Meredith Frost

Voljenoj ženi za rođendan

Nimalo nije lako izdvojiti jedno ljubavno pismo kao najlepše na celom svetu. Međutim, među toliko tananih dirljivih poruka koje su upućene voljenima u decenijama iza nas izdvaja se jedna. To je pismo popularnog muzičara Džonija Keša njegovoj ženi Džun.

džoni keš
Foto: 20thCentFox Collection / Everett / Profimedia

Njegove reči voljenoj ženi za njen 65. rođendan godinama su u vrhu liste najlepših ljubavnih pisama na svetu.

Džoni i Džun venčali su se prvog marta  1968, nakon što ju je zaprosio pred svima na jednom koncertu. A znali su se dugo pre toga – upoznali su se u bekstejdžu 13 godina ranije, ali zvanično su počeli vezu tek nakon što se on razveo od svoje prve supruge 1966. godine.

Šta Džoni kaže u tom svom pismu?

„Srećan rođendan princezo,

Ostarili smo i navikli smo se jedno na drugo. Slično razmišljamo. Čitamo misli jedno drugom. Znamo šta ono drugo želi i bez pitanja. Ponekad malo nerviramo jedno drugo. Možda ponekad uzimamo jedno drugo zdravo za gotovo.

Ali s vremena na vreme, kao danas, razmišljam o tome i shvatam koliko sam srećan što svoj život delim sa najvećom ženom koju sam ikada upoznao. Još uvek me fasciniraš i inspirišeš. Ti utičeš pozitivno na mene. Ti si predmet moje želje, glavni razlog mog postojanja. Mnogo te volim. Srećan rođendan, princezo.

Džon”

Džoni i Džun su imali jedno dete.

Ona je umrla u maju 2003. u 73. godini, a Džoni četiri meseca kasnije u 71. godini.

Zvanični razlog su bile komplikacije sa dijabetesom, ali mnogi veruju da je njegov odlazak ubrzalo to što mu je srce prepuklo zbog smrti voljene žene.

***

BONUS VIDEO: Muške simpatije iz mladosti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram