Šta u Srbiji kupuje najbogatija Slovenka koja je za 7 godina s mužem napravila milijardu evra

Foto:promo/reemina.com; shutterstock

Drži se holističkog pristupa u svemu što radi pa tako u torbici drži kristale i kamenčiće.

Iza Sia Login je slovenačka preduzetnica, poslovna žena, uticajna liderka i filantropkinja. Zajedno sa suprugom Samom Loginom Iza je osnovala Outfit7 Limited – jednu od najbrže rastućih kompanija za zabavu na svetu, koja je najpoznatija po aplikaciji Talking Tom and Friends.

Nakon prodaje kompanije Outfit7, Loginovi su novac uložili u različite projekte a 2019. godine pristupili su srpskoj kompaniji Login Eko, koja je kupila oko 4.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u okolini Zrenjanina u Vojvodini.

„Radimo na stvaranju sveta u kojem je svako slobodan da napreduje i živi sa svrhom i ljubavlju, gde delujemo u interesu prirode, kao i sebe. Naši trenutni projekti se fokusiraju na održivu proizvodnju i razvoj hrane, kao i na svesno liderstvo. U Srbiji vodimo ogromnu farmu sa vizijom da izgradimo model za održivu poljoprivredu velikih razmera“, kaže ona za portal honestmum.

Iza Sia Login Foto: reemina.com

Do prošle godine Loginovi su sve vodili zajedno, međutim, došlo je do razvoda pa im je i podeljena imovina.

Iza je 2013. osnovala Fondaciju Login5 sa svojom porodicom, sa ciljem da stvori „svet sa čistim vazduhom, čistom vodom i čistom svešću“.

„Već sam u ranim godinama bila prilično ambiciozna i uspešna, ali nisam znala kako da se svesno manifestujem i planiram svoj život. Poznavanje ove tehnike poštedelo bi me mnogo sati napornog rada. Najveća moć ispoljavanja je u tome što je optimalan način za postizanje naših ciljeva obično sasvim ispravan. Naime, najvažniji deo manifestacije je jasno i smelo postavljanje ciljeva – ako se tome doda dovoljno strasti, uspeh je zagarantovan“, objašnjava ona u intervjuu za honestmum.

Izine ambicije su zapravo da vodi jedan miran, harmoničan život.

„Trudim se da svaki trenutak svog života živim u harmoniji. Ako ovo uspem, mogu biti kreativna, uspešna, ispunjena i srećna. Uživam da provodim vreme sa ljudima koji dele istu filozofiju, i na ovaj način možemo zajedno da kreiramo ciljeve koje smo postavili: miran svet u kome svi imamo priliku da živimo slobodnim i prosperitetnim životom, punim svrhe i ljubavi; svet u kome je priroda u izobilju i normalno je izabrati da pomažemo drugima, kao i sebi, i da slavimo naš kolektivni napredak“, ističe ona.

Uprkos tome što je sa mužem izgradila start-up koji je prodala za milijardu dolara njeno najveće dostignuće su, kako sama kaže, njena deca.

„Osećam da je moje najveće dostignuće podizanje dvoje dece sa jakim vrednostima, uključujući empatiju i nagon da pomognemo u zajedničkom stvaranju vizije naše Fondacije Login5 , koju smo zajedno osnovali kao porodica. Takođe volim da pomažem u izgradnji uspešnih timova sa snažnom i kreativnom kulturom u svojoj srži. To sam već uspela da uradim nekoliko puta u prošlosti, i svaki projekat od tada je doneo novi element u moj tim-bilding pristup.“

Kada je u Sloveniji, trudi se da što više vremena provodi sa porodicom i prijateljima i da svoj dan započne na najzdraviji mogući način.

„Trudim se da ne koristim budilnik kako bih mogla mirno da započnem dan uz jutarnju meditaciju. Sledi duga šetnja ili joga i moja jutarnja rutina se završava voćem i doručkom sa visokim sadržajem proteina. Ostatak dana je obično definisan mojim kalendarom, gde imam mnogo timskih sastanaka za sve projekte na kojima trenutno radim.“

Takođe veruje da je jako bitno uspostaviti balans između privatnog i poslovnog života.

„Mislim da je važno pronaći ravnotežu – ako uživate u svom poslu, kao i da provodite vreme sa svojom decom, možete pronaći način da uravnotežite to dvoje, to je lako i ispunjavajuće. “

Mnoge žene zanima šta se nalazi u torbici najbogatije Slovenke, a Iza je otkrila da ona nikako ne sme da bude mala.

„Moja torbica je kao tašna Meri Popins – često se iznenadim koliko korisnih (ponekad i izuzetno teških!) predmeta nađem u njoj. Unutra su uvek neki kristali ili kamenčići i naravno, moj mobilni telefon, novčanik, nekoliko ruževa, parfem, paket maramica, sveska, mnogo olovaka, par naočara za sunce, bar jedna čokoladica, mala flaša vode ili matcha latte, a ponekad čak i moj MacBook. Kao što možete zamisliti, nijedna moja torbica nije mala!“, rekla je svojevremeno najbogatija Slovenka.

***

Bonus video: Jelena Đoković zaglavljena u blatu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram