Seks autofagija je novi trend koji obećava spektakl u krevetu

Foto: Enrico Di Virgilio / VERONESI / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Rezultat suzdržavanja od seksa je - mnogo više seksa.

Kortni Kardašijan je u martu iznela zanimljivu činjenicu o svom seksualnom životu. Ona i njen partner Trevis Barker eksperimentišu sa seks autofagijom.

Da, dobro ste čuli. Holivudom se raširio trend suzdržavanja u seksu i jedan od najekstravagantnijih parova koji su svoj seksualni život živeli vrlo burno se odvažio da proba nešto novo. Oni su začinili svoj seksualni život upravo odustajanjem od istog.

Šta je seks autofagija?

Seksualni post je baš ono kako zvuči, namerno uzdržavanje od seksa.

Za razliku od celibata (koji sam po sebi postaje trend među mladim, duhovno nastrojenim ženama), seks autofagija je kratak odmor od seksualne intimnosti, koji se odvija u unapred određenom vremenskom periodu,

U slučaju Kortni Kardašijan, seks autofagija je bila deo većeg procesa čišćenja-detoksikacije, koja uključuje promenu ishrane, masažu, meditaciju i detoksikaciju tela – a rezultati su bili toliko izvanredni da su inspirisali članak na njenoj Poosh vellness platformi.

Dakle, šta je ova seks autofagija učinila za njen seksualni život?

„O moj bože, bilo je ludo“, prokomentarisala je Kortni, a onda ponovni seks opisala kao onaj dobar osećaj koji imate kada popijete gutljaj kafe prvi put posle duge pauze bez kofeina.

Da li je autofagija put ka nezaboravnom seksu?

Ako biste pitali Kortni, odgovor bi sigurno bio „da“. A šta misle seks stručnjaci?

Trejsi Kouts, stručnjakinja za seksualno zdravlje i seks ekspertkinja, kaže da seks post može da dovede do mnogo većeg sekusalnog užitka.

U stvari, kada se uzdržavate od seksa u partnerskoj vezi, možete izgraditi napetost i istražiti nove aspekte svoje intimne veze – posebno ako ste trenutno u maloj seksualnoj kolotečini, ili ako želite, kao Kortni, da isprobate nove stvari u spavaćoj sobi.

Ono što je važno jeste da prethodno iskomunicirate sa svojim partnerom na tu temu pre nego što počnete da praktikujete suzdržavanje od seksa, jer je bitno da on bude saglasan sa vašim namerama.

„Za mnoge parove može postojati veliki stres oko seksualnog odnosa jer ne osećaju intimnost koja bi trebalo da bude ukorenjena u iskustvu. Namerno uzdržavanje od seksa tokom dužeg vremenskog perioda bi moglo ne samo da pomogne da se ponovo razbukta njihova seksualna iskra, već i da poboljša njihov intimni odnos“, kaže Trejsi.

„Ponekad, seks treba da se skine sa dnevnog reda da bi se parovi pravilno ponovo povezali i razumeli želje i potrebe jedni drugih – na kraju krajeva, snošaj nije jedini oblik seksualnog zadovoljstva koji se ceni!“

Seksualna detoksikacija bi čak mogla da pomogne u poboljšanju komunikacije između parova, smatra Trejsi.

#related-news_0

„Mnogi parovi se kriju iza seksa, sprečavajući sebe da tako postignu pravu intimu sa svojim partnerom. Na taj način izbegavaju otvorenu komunikaciju u vezi i šansu da zaista upoznaju svog partnera“, kaže ona.

Planirana pauza mogla bi rezultirati pažljivijim, povezanijim i ugodnijim seksom, a upoznavanjem partnera na još dubljem nivou, postićićete čvršću i intimniju vezu.

Kada dođe do prekida apstinencije, osećaćete se zaista živim i prisutnim sa svojim partnerom i želećete da uskladite tu emocionalnu intimnost sa nekom fizičkom intimnošću.

Ostale pogodnosti mogu uključivati povećan seksualni nagon, izdržljivost i povećane šanse za višestruke orgazame, tako da definitivno ima dosta potencijalno pozitivnih stvari u koje možete uroniti autofagijom, piše Cosmopolitan.

***

Bonus video: Poznate lepotice i zveri 


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram