Saveti za nezaboravan seks, čak i ako ste isceđeni kao krpa

par
Kako seks da vam bude bolji, FFoto: Frederic Cirou / PhotoAlto / Profimedia

Zdrav seksualni život je povezan sa dobrom funkcijom srca, smanjenim stresom, dugovečnosti i mnogim drugim prednostima.

Sve su to divne prednosti, ali šta je sa onim danima kada se osećamo kao krpa, fizički i psihički? Šta se dešava kada duša želi, a telo tvrdoglavo odbija? Kada je sve što želimo – krevet u kome ćemo samo spavati.

Stručnjaci dolaze i podsećaju nas da je seks neophodan, ne samo za naše zdravlje, već i za održavanje ljubavne veze, da ne bismo došli do raskida i pitali se kako je do toga došlo. Dakle, ako ste u sličnoj fazi, postoje načini da imate seks, iako ste iscrpljeni.

Postoji više od pukog prodora

Kada govorimo o seksu, ne moramo da se ograničavamo na penetraciju. Preliminarne pripreme su jednako važne i mogu nas dovesti do orgazma. Svakako će nam dati hormone dobrog raspoloženja, oksitocin i dopamin.

Pokušajte sa lenjim pozama

Kada umor prevlada, ne moramo da radimo vratolomije ili pokušavamo nove stvari u seksu. Za udobnost i uživanje biramo klasičnu misionarku ili „kašičicu“ sa strane sa jastucima. Bilo šta što ne zahteva mnogo energije i truda.

Seks popodne

Bilo da radite od kuće ili idete u kancelariju, popodne je idealno za seks. Kortizol se povećava, a melatonin, koji nas šalje u san, se smanjuje.

Neka intimnost bude prioritet

Ako mislite da su lični trenuci sa partnerom poslednji na listi ili to doživljavate kao kućne poslove, postoji problem. Poenta je da želite da provodite vreme zajedno i ne osećate da je seks zadatak koji treba ispuniti. Zagrljaji, poljupci, milovanja i razgovori koji vas drže zajedno i održavaju smislenu komunikaciju su takođe od koristi.

Spor (i prijatan) seks

Što je seks sporiji, potrebno je manje energije. Takođe je prijatnije, jer nema žurbe i stresa, Ženskimagazin.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram