Holandska preporuka za samce: Nađite drugara za seks

Holandija
Foto: Remko DE WAAL / AFP / Profimedia

Dok se države širom sveta polako vraćaju u normalu, a njihove vlade i dalje eksperimentišu sa preporukama kako bi ljudi trebalo da se ponašaju jer koronavirus još nije nestao, ima i onih koji se bave seksualnim životom svojih građana.

Na sajtu holandskog Nacionalnog instituta za javno zdravlje (RVIM) objavljena je preporuka osobama koje nisu u vezi da tokom pandemije nađu „seksualnog drugara“. Objašnjeno je da je dodir važan, ali je naglašeno i da dve osobe koje imaju seks moraju imati sporazum o sprečavanju izlaganja koronavirusu.

„Razgovarajte kako ćete to najbolje učiniti. Sledite pravila o koronavirusu“, preporuka je Holanđana. Reč „seks drugari“ koju su upotrebili je kasnije izbrisana sa sajta i to pošto su mediji širom sveta preneli ovu vest.

Portparol tog instituta je za holandski sajt NU.nl izjavio da njihov savet nije podsticao na neobavezan seks, već je ohrabrivao ljude koji se već poznaju ili su u vezi, ali ne žive zajedno.  Holandski zvaničnici su dali i ideju onim parovima sa jednim partnerom koji je izolovan zbog izlaganja koronavirusu. Njihova poruka je – seks na daljinu je moguć ako pričate jedno drugom erotske priče.

Različite zemlje, različiti saveti

U Danskoj je glavni čovek iz zavoda za javno zdravlje dao svoj „blagoslov“ i za neobavezan seks tokom pandemije.

„Seks je dobar, seks je zdrav. Mi smo seksualna bića i naravmo da u ovoj situaciji možete imati seks“, rekao je Soren Brostrom glavni direktor Danskog zavoda za javno zdravlje.

U Njujorku, Los Anđelesu i drugim američkim gradovima je bila preporučena masturbacija, dok je u Engleskoj rečeno da partneri koji nisu u istoj kući treba da izaberu da li će ostati potpuno razdvojeni ili će početi da žive zajedno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram