Ruska doktorka otkrila neželjene efekte oralnog seksa

Foto: Printscreen/Instagram/doctor_sadovskaya

Neko će reći da plašim ljude, ali...

Darija Sadovskaja je mlada doktorka koja živi u Singapuru, a na svom Instagramu u objavama piše o zdravstvenim i lajfstajl temama koje pogađaju veliki broj ljudi. U jednoj svojoj objavi piše o neželjenim efektima oralnog seksa. Prenosimo vam taj post.

Neželjeni efekti oralnog seksa

Rak larinksa

Neko će reći da plašim ljude, ali to nisam ja, već dve randomizovane studije: muškarci i žene koji su imali oralni seks sa šest ili više partnera imaju 9 puta veće šanse za rak larinksa.


Uzrok je humani papiloma virus.

Stvari koje treba zapamtiti:

Ovaj virus može da nestane sam u roku od 1,5 godine

Ovaj virus ima onkogene i neonkogene sojeve. Prvi su opasniji, ali oba treba kontrolisati. Da bi se smanjilo virusno opterećenje, papilomi i kondilomi moraju biti uklonjeni. Štaviše, nedavni podaci dokazuju da su neonkogeni sojevi takođe sposobni da izazovu rak.

Ne postoje drugi tretmani za humani papiloma virus osim vakcinacije.

Proizvođači antivirusnih i imunotropnih lekova koriste fiziologiju virusa, odnosno činjenicu da može da prođe sam.

Kontrola virusa je obavezna, bez obzira na to da li ste vakcinisani ili ne, obavezan je PAP test jednom godišnje kod ginekologa.

Humani papiloma virus, pored raka, izaziva i cistitis.

Bakterijska vaginoza, kandidijaza

Kad žene dođu na konsultacije i dalje vlada mišljenje da muškarac ne sme ni pod kojim okolnostima da se „cima“ – čitaj leči. „To tvoja flora besni, kakve veze ima tvoj muž sa tim“. Zbog toga žene godinama pate od svraba i nelagodnosti. Rade briseve „čišćenja“, piju tonu tableta… i sve se vrati u normalu.

Razlog je upravo taj što se partner ne pregleda i ne leči. Uvek sa hroničnom bakterijskom vaginozom, potrebno je da uzimaju femoflor ​​i androflor, podvrgnu se parnom tretmanu i isključe sve vrste intimnosti, uključujući i onu oralnu. Da, ponekad u posebno teškim slučajevima morate da se oprostite od seksa na 6-9 ili čak 12 meseci. Ponavljam, ovo važi samo za uznapredovale slučajeve. Stvari koje treba zapamtiti:


Čišćenje vagine ne radi

Femoflor ​​(16 analiza mikroflore urogenitalnog trakta žene) je jedina kompletna analiza koju treba uzeti, uzeti i pravilno protumačiti.

Uvek treba da se leče oba partnera

Izbacite gelove sa laktobacilima i kondome od lateksa

***

Bonus video

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram