„Mudonje nisu muškarci. Od muškosti imaju samo polni organ“

Džordž Kluni i Bred Pit
Foto: Focus FeaturesCollect / Everett / Profimedia

Psihološkinja i lajfkouč iz Belorusije Lilija Ahremčik je napisala tekst u kom objašnjava zašto su mačo muškarci pogubni.

Tekst Lilije Ahremčik je objavio ruski portal Kluber. Objavljujemo ga u celosti.

„Ne znam čak ni kako to da prenesem … Ali ne treba živeti sa mudonjom niti sa njima treba biti. Od toga će žena izgubiti samopoštovanje i veru u muškarace, i uopšte – počinje naopak život.

Mudonje nisu muškarci. Oni uopšte nisu muškarci. Od muškosti imaju samo polni organ i uverenje da su savršeni, u ovom slučaju, neosnovano.

Na početku upoznavanja mudonja izgleda kao normalan muškarac. Dešava se da odmah ne skapiraš, oni se kamufliraju, mimikriraju. Možeš ih prepoznati samo po tome kako se ponašaju prema ženama.

#бытьсвободным#Лилия_Ахремчик ✌️Обычно когда человек плохо выполняет свою работу, он возмущается: "А вы знаете,…

Posted by Elena Nemchenko on Уторак, 25. фебруар 2020.

​Glavna karakteristika mudonje je javno ili dobro prikriveno neuvažavanje žene. Ono se može ispoljiti u osudi ženskog izbora, rada, zanimanja, i slično, u izjavama o nezadovoljstvu njenim telom ili njenim osobinama, u poređenju sa mitskim „normalnim ženama“ u nepriznavanju njenog prava na greške i promašaje.

Mudonje uvek sebe smatraju idealnim i znaju kako treba i kako mora da bude. Ako se osećate kao na suđenju, tada onaj koji predstavlja tužioca, i jeste mudonja.

Sledeći karakterističan znak mudonje je jako izražen narcizam, lepo upakovan u prefinjenost. Ako se on, na primer, kupa jednom nedeljno ili nije probirljiv sa hranom, sve se to predstavlja kao ekskluzivnost sa ideološkim implikacijama. Mudonja apsoluno kategorično smatra da svet treba da se vrti oko njega, čak i ako izigrava skromnost, i govori drugačije.

Ako muškarac optužuje ženu za sebičnost i preteranu brigu o sebi, znači da je ona još uvek zdrava i ne služi mudonji. Trik je u tome da kada ona zabrani sebi da razmišlja o sebi i svojim interesovanjima, on će uništiti njen život. Mudonji nikad nije dovoljno. Nikada mu nije dovoljno ni ljubavi, ni brige, ni žrtve, ni suza.

Postoji još jedan kriterijum – mudonja se ne izvinjava. To jest – rečima nešto može i da kaže, ali iskrenog kajanja nema. Savršenstvo nema zbog čega da se kaje, zar to nije jasno?

Pročitajte još:

Svako prirodno pokazivanje osećanja prema ženi mudonja veliča kao podvig i čeka bez presedana pohvale i neizmernu zahvalnost. Za to što je skuvao kafu, ili odvezao auto na zamenu guma, na primer. Drugo – to je baš baš mnogo i treba mu se godinama zahvaljivati.

Pravedno je reći da je većina žena prošla kroz iskustvo odnosa sa mudonjama, a mnoge će tek proći. Takav je normalan tok ličnog razvoja i obogaćenja duha. Da se padne u ruke mudonje pomaže podsvest, ali da li ostajete ili izlazite iz tog odnosa – to je već izbor.

Treba samo doći do toga da se takav odnos ne smatra normalnim. Treba porasti do tačke u kojoj apsolutno prihvataš sebe i opraštaš bilo koju svoju grešku. Treba voleti dostojnog, a ne onoga koji se našao u blizini voljom sudbine. Treba znati biti sam i voleti usamljenost, tako da se ne držiš za mudonju do kraja.

Treba verovati da postoji muškarac koji zna da voli, daje, brine, podržava, ispravno postupa, i on je tvoj i za tebe.

Previše je tih „treba“… U stvari, ništa ne treba. U životu ima mnogo načina i scenarija postojanja. Svaki čovek za sebe bira najbolje iskustvo u datom trenutku.

Želim da kažem samo još jedno – mudonjstvo je zauvek. Mudonjstvo se formira zbog psihološke traume, često iz detinjstva, i bez lečenja, bez osvešćivanja ne prolazi.

Ne zadržavajte se na mudonjama. Iza tog iskustva postoji drugo. Lečite sebe, kako biste ga videli i dobili.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram