Prva supruga Sanje Ilića bila je najlepša devojka Juge

Ljubav i seks 07. mar 202114:12 > 15:32
Foto: Printscreen

Sanja Ilić, vođa grupe Balkanika, poslednjih godina bio je u srećnom braku s homeopatkinjom Tatjanom Karajanov. Ipak, fanovi ne zaboravljaju njegovu prvu suprugu, nekad najlepšu devojku Jugoslavije, glumicu Zlatu Petković.

Zlata Petković imala je samo 16 godina kad joj je nakon jedne audicije 1970. ponuđeno da učestvuje na izboru za najlepšu tinejdžerku Jugoslavije u Zagrebu. Izabrana je za prvu pratilju, što joj je omogućilo da ode na svetski izbor u Tokiju, na kom je izabrana za Mis fotogeničnosti, a donelo joj je i prvu filmsku ulogu u filmu Milana Jelića „Bubašinter“.

Godinu dana kasnije, Zlata Petković je učestvovala i na izboru za mis Jugoslavije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by niko ne zna (@niko_ne.zn)

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu upisala je nakon završetka srednje škole, a kolege na klasi su joj bili Bogdan Diklić, Ljiljana Stjepanović, Snežana Savić, Radoš Bajić, Lazar Ristovski… Nakon diplomiranja, reditelj Aleksandar Đorđević joj je ponudio ulogu Marije u „Otpisanima“.

Igrala je i u „Grlom u jagode“, „Povratak otpisanih“… Bila je omiljeno TV lice, a njenoj lepoti divila se cela Jugoslavija.

Osvojio ju je muzičar i kompozitor Sanja Ilić, s kojim je provela 30 godina.

„Sanja i ja smo u braku više od četvrt veka. Tolerancija i ljubav glavni su pokretači svakog, pa i našeg braka. Iako se bavimo sličnim profesijama, nikad se jedno drugom nismo mešali u posao. Važno je i to što oboje imamo razumevanja za obaveze koje ovakav život nosi“, govorila je svojevremeno.

Foto: Zoran Lončarević

Umrla je u Beogradu 3. decembra 2012. godine u 58. godini, sedam dana pošto je doživela moždani udar. Sanja Ilić je kasnije govorio da je u tom trenutku nastao ožiljak na srcu koji je zauvek nosio, iako se trudio da ostane jak zbog njihovog sina Andreja.

Aleksandar Sanja Ilić preminuo je danas od posledica kovida 19.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram