Potvrdili naučnici: Ovakvi muškarci češće varaju

prevara
Ilustracija; Foto: Shutterstock

U jednom istraživanju učesnike su ispitivali o ponašanju, seksualnim porivima, a trebalo je i da odgovore jesu li spremni da prevare partnera i kako gledaju na neobavezan seks.

Ako imate veću potrebu za seksom, postoji velika verovatnoća da imate kraću bradu i šire kosti lica, barem ako je verovati grupi naučnika koji su došli do ovih zaključaka. Naučnici s kanadskog Fakulteta za umetnost i nauku Nipissing ustanovili su da su muškarci i žene četvrtastog oblika lica seksualno motivisaniji od muškaraca i žena s ovalnim ili okruglim licem, piše Medical News Today.

U istraživanju je učestvovalo 314 studenata preddiplomskog studija koji se nalaze u ljubavnoj vezi.

Svaki od učesnika istraživanja ispunio je upitnik koji se ticao njihovog ponašanja, seksualnih poriva i seksualne orijentacije, a trebalo je i da odgovore jesu li spremni da prevare partnera i kako gledaju na neobavezan seks. Naučnici su svakog učesnika fotografisali i analizirali njegove crte lica i konstrukciju lica uporedili s dobijenim odgovorima iz upitnika.

Naučnici tvrde da muškarci s četvrtastim licem nemaju samo jače seksualne apetite već je verovatnije da će varati partnerku. Takođe, naučnici koji su radili na ovom istraživanju nadaju se da će ovi nalazi osvetliti put novijim istraživanjima koja će se baviti proučavanjem i traženjem veza između crta lica i seksualnosti i odabira partnera.

Grupa kanadskih naučnika zaključila je i kako su muškarci s četvrtastim licem češće dominantne ličnosti, te je njihovo ponašanje češće moralno upitno, ali i kako su takvi muškarci privlačniji ženama za kraće ljubavne veze, za razliku od onih s užim i izduženijim licem, prenosi Večernji.hr.

Dobijeni rezultati mogli bi se objasniti varijacijama u nivou muških hormona testosterona koji tokom puberteta igraju veliku ulogu u izgradnji seksualnog ponašanja odrasle osobe i njene požude.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram