Pitali smo žene i muškarce da li i zašto lažu sa koliko su ljudi spavali

Par
Foto: Ramil Sitdikov / Sputnik / Profimedia

"Kada sam pitao bivšu ženu sa koliko njih je spavala, rekla mi je sa dva i po."

Možda smo prevazišli vremena u kojima su se krvave posteljine iznosile na balkon i ponosno pokazivale rođacima, ali priča o nevinosti i broju partnera u kontekstu sumnje i dalje implicira da žene lažu.

Šta mislite, da li žene lažu o broju partnera sa kojima su spavale da bi bile prihvatljivije muškarcima? Da li muškarci povećavaju taj broj kada se nađu u istoj situaciji? Evo, malopre smo čule komentar kolege: „Mi lažemo da smo spavali sa više žena, vi s manje muškaraca“.

Društvu koje obožava da gura nos u tuđe stvari, veoma je važno sa koliko njih ste završili u krevetu. Zašto? Verovatno jer žene posle više od jednog muškaraca dobiju epitet „lake“. Čista glupost.

Broj partnera se često dovodi u korelaciju sa vrednošću žene, premda seks nema nikakve veze sa nečijim moralom. Koliko je neko seksualno aktivan je isključivo njegova stvar. Jednostavno, samo ste iskusnije, a nije kao da se muškarci toga groze, zar ne?

Foto: Credit line: DK Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sedela sam u kafiću pre neki dan kada sam čula „zanimljiv“ razgovor dvoje ljudi. Dečko je pitao devojku sa koliko njih je spavala, i objasnio da tek eto onako pita. Ona je posle dramske pauze rekla „sa petoricom“. Ako bi meni neko postavio to pitanje, verovatno odgovor ne bi dobio nikada. Kad mu je rekla „čaroban broj“, osuđivačkim tonom je uzvratio: „Gde je pet, tu je i šest“. Da skratim priču, izašli su zajedno iz kafića.

Ova situacija me je navela da pitam ljude oko sebe – da li i zašto lažu sa koliko su partnera spavali?

„Dešavalo mi se da mi postave to pitanje, ali sam iskreno odgovarala samo dok je taj broj bio manji od 10. Posle toga sam brzo i ne na najlepši način shvatila da sve što je preko 10 čini da te muškarac gleda nekim drugim očima, tako da sam stavila tačku na te razgovore. Stvarno ne pamtim kad me poslednji put neko to pitao, a i da sam htela iskreno da odgovorim, ne bih znala šta da kažem pošto sam prestala da brojim, ne vidim nikakvu poentu u tome. Desilo mi se pre nekoliko godina da je drugar postavio ovo pitanje i pošto nisam htela da kažem broj, pitao me je značajno: ‘Pa je l više od 20?’ I ton njegovog pitanja je bio takav da se videlo da smatra kako je 20 dosta visoka brojka“, rekla je Nevena (35).

„Nije mi toliko važno sa koliko je njih spavala, nego sa kim je spavala. Pa zamisli samo da je pre mene spavala sa nekim tipom koji može da joj bude deda ili sa nekim mojim drugarom. Ona onda ne može da bude moja devojka nikako. Jedino za veče“, rekao je Strahinja (27).

Foto: Credit line: Georgy Kopytin / Alamy / Alamy / Profimedia

„Pošto sam u dugoj vezi, u nekom trenutku je i ta tema došla na red. Dečko mi je priznao svoj broj i tražio moj, sada se ne sećam da li sam mu rekla baš tačan, ali sigurno jesam približan“, rekla je Elena (29).

„Vešto izbegavam da pričam o tim brojkama sa devojkama, ali baš ne bih voleo da joj budem prvi“, rekao je Miloš (32).

„Bila sam u dugoj vezi i spavala sam samo sa njim. Već neko vreme nismo zajedno, pa se muvam s drugim muškarcima, i svakom ponosno kažem da sam spavala samo sa jednim. Uostalom, valjda više vredim“, rekla je Anja (25).

„Bivša me je pitala sa koliko njih sam spavao, rekao sam joj, ali tad broj nije bio veliki, pa je lepo prihvatila. Sa sadašnjom ženom nisam pričao o tome, ali nikada mi nije bio problem taj broj“, rekao je Boža (43).

„Ako se dokopamo i ove nesrećne teme, uvek smislim način da mi on prvo kaže broj, pa u odnosu na njega ja kažem sa koliko njih sam spavala i uvek se trudim da taj broj bude manji. Lažem iz prostog razloga – i muškarci lažu, zašto bih ja bila iskrena. A i to što sam spavala sa više momaka samo me je učinilo iskusnijom u krevetu“, rekla je Iva (31).

„Kada sam pitao bivšu ženu sa koliko njih je spavala, rekla mi je sa dva i po. I dalje ne znam šta ovaj i po znači, ali sam slagao za broj. Do tada sam spavao sa njih 18, nego mi bilo glupo da kažem“, rekao je Mladen (41).

#related-news_0

Ne verujem da bismo se muškarcu manje dopale kada bismo mu rekle istinu, i pri tome ne mislim na one devojke koje su spavale sa jednim dečkom. Nijednu moju drugaricu nikada tip nije odbio jer je spavala sa više njih, kao ni mene.

Na kraju krajeva i muškarci lažu o dužini, pa ipak spavamo sa njima.

***

BONUS VIDEO: Tri znaka Zodijaka kojima je suđeno da se obogate

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram