Pitali smo žene da li fejkuju orgazme i zašto

momak i devojka
Pitali smo žene... Foto: stasia04 / Alamy / Alamy / Profimedia

Da se ne lažemo, mnoge žene to rade. Zašto? Pa uglavnom je to neka nametnuta priča kako svom muškarcu treba da bustuješ samopouzdanje i uživanje i tokom seksa, čak i ako ti ne uživaš u tom trenutku. Zato smo pitali žene da li fejkuju orgazme - i zašto?

Sećam se stare epizode Seks i grada kada su Keri, Miranda i Šarlot šetale Central parkom i srele jednog lika s kojim su prozborile koju. Miranda kaže da je spavala sa njim dva puta, lažirala orgazme u oba navrata, a zatim prestala da mu odgovara na pozive jer veruje da odsustvo orgazma tokom seksa predstavlja kraj veze. Ne sećam se kako je tačno dalje išla priča, ali znam da je bilo govora o tome – ako lažiraš, kako će muškarac znati šta voliš?

Pritom je Miranda pričala i kako kad vidi da je muškarac blizu klimaksa, a kod nje orgazam nije ni na vidiku, prosto odluči da malo odglumi kako bi on uživao do kraja. Zato sam pitala žene da li su ikada i one zapale u ovu zamku.

„Naravno da jesam. Pokušavala sam da budem prava feministkinja u početku i uvek bila iskrena, međutim to bi mi se obilo o glavu. Sledio bi razgovor šta on može bolje da učini, gde on tu greši, čak je bilo i nekoliko svađa jer mu ‘niko nikad nije rekao da nije dobar u krevetu’ i ‘mora da je problem u meni’… A nekad bi neki od njih počeo i sa ‘vežbanjem’ na meni kao da se igra sa maketom. Zato kada vidim da nismo nešto kliknuli – jednostavno odglumim i više mu se nikad ne javim, i tako poštedim sebe svih rasprava”, priznala je Jovana (32).

I Zorana (27) je imala slična iskustva.

„Jednom se moj bivši toliko uvredio što nisam dostigla vrhunac da smo se posvađali – kao da sam ja tu nešto kriva! A niko nije kriv i nisam mogla da mu objasnim da uživam u seksu i kada ne doživim orgazam. Njemu to nikako nije bilo jasno, pa mi je bilo lakše ne toliko da fejkujem sam čin, ali da jednostavno slažem da sam i ja imala orgazam.”

Jovana (28) je pak istakla da je to greška koju je i sama pravila.

„Lažirala sam orgazam na početku svojih seksualnih veza, jer sam želela da maksimalno ugodim dečku sa kojim sam bila, da se on oseća dobro. To je bilo u doba kad sam se dosta mučila sa svojim samopouzdanjem i samopoštovanjem – i kada mi je bilo glupo da nekome kažem da je bilo loše, jer sam se plašila odbijanja. Danas više nikad ne bih lažirala orgazam.”

I Milica (25) se prisetila svoje ‘mladosti’ i takođe smatra glumljenje orgazma svojom velikom greškom.

„Iskreno, ja sam prvi put imala seks sa 19 godina i sve moje drugarice su to obavile pre mene. Bila sam sa tim dečkom par meseci i kada smo prvi put ikada imali odnose – uhvatila sam sebe da stenjem i vrlo glasno ‘uživam’. Dečko se oduševio kako mi je lepo, a ja ponesena emocijama nisam puno razmišljala o tome. To se nastavilo tako tokom nekoliko meseci, a da ja nijednom nisam osetila da doživljavam vrhunac. Vremenom sam shvatila da sam za jedini primer imala žene u pornićima – te sam ih očigledno imitirala. Momak nikad nije shvatio šta mi se dopada u krevetu, i tek nakon što sam otvoreno razgovarala sa njim, rešili smo problem.”

Neke žene su jednostavno išle linijom manjeg otpora i priznale da su tako samo ‘ubrzavale stvar’.

„Ja jesam odglumila par puta, a razlog je taj da bi se što pre završilo jer mi nije bilo do toga. Dešavalo se i da me tako nešto ili poremeti ili se čak setim nečega što je uradio i samo izgubim volju. A, jednom me je bukvalo mrzelo to da radim i kao to je bio razlog prosto”, rekla je Teodora (26) kroz smeh.

„Desi se da budemo pijani, pa iskuliram da se završi, pa da ga pošaljem kući. A, valjda kad retko imam seks onda sam u fazonu aj odradimo do kraja da zaokružimo ovu celinu i jednostavno ubrzam stvar”, priznala je Aleksandra (34).

Jelena (27) je ispričala i vrlo zanimljivu anegdotu o svom prvom i jedinom putu kada je odglumila veliki O.

„Sećam se da smo gledali seriju i spontano uplivali u seks. Međutim, serija je ostala upaljena i vrlo glasno pojačana. Čula sam vrlo zanimljivu rečenicu iz usta jednog od Piki Blajndersa i automatski sam se prebacila na seriju. Čak sam pokušala i da se namestim tako da jednim okom virim i gledam – što nije uspelo. Zato sam odglumila, završili smo i brzo sam premotala seriju da nešto ne propustim.”

Svaka ima svoje razloge za lažiranje, dok neke od žena sa kojim sam razgovarala nisu želele ni da čuju za to.

Nikolinin (30) stav je kratak i jasan – nikad.

„Zabole me me da glumim. Kad se dešavalo da me smori seks samo se potrudim da on svrši brže, ili ga prekinem. Pa nisam ja na FDU da glumatam, nego u krevetu.”

„Isto, baš nisam nikad, da ne bude posle da ponavljaju stvari koje mi ne prijaju samo zato što su mislili da sam svršila”, usaglasila se Biljana (30).

Dok je Jovana (29) u razgovor unela i jedno sveže gledište.

„Zašto bih ja glumila da mi je super, ako on ne zna šta radi? Još posebno kada vidim da ima neke vrlo definisane pokrete – koje je očigledno volela njegova bivša – pa zašto bih mu bustovala samopouzdanje ako se nije ni potrudio da ispita šta ja volim? Tako da kratko, odgovor je ne.”

Šta vi mislite, vredi li ići linijom manjeg otpora ili biti iskren i napraviti mali korak u svom životu, a veliki za čovečanstvo?

#related-news_0

***
Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram