Pet pitanja kojih se singl osobe plaše na prazničnom ručku

Ket Vinslet, flm Ljubav i praznici, 5 pitanja kojih se singl osobe plaše na prazničnom ručku
Foto: COLUMBIA PICTURES - ROSENTHAL, ZADE - Album / Album / Profimedia

Čini se da pojedini članovi porodice, pa čak i prijatelji nikako da nauče da su pojedina pitanja neumesna za prazničnom trpezom. Oni osećaju duboku potrebu da prosuđuju nečiji život, čak i da nazivaju nesrećnima one koji nemaju partnera. Reč je božićnom klasiku, koji može kreirati vrlo neprijatnu atmosferu.

To je činjenica. Iako je biti samac moderno, nisu svi u stanju da to prihvate kao životni stil, a božićni ručkovi i večere za njih su pravi trenutak da se po tom pitanju izjasne. Toliko je onih koji se usude da pokrenu ovu temu za stolom, da je mnogo više singl osoba koje se boje određenih pitanja koja dovode u pitanje njihov emocionalni status, pa čak i njihovu sreću u tom pogledu. Upravo zato, Badoo, aplikacija za upoznavanje, koja spaja svoje korisnike, stoji iza istraživanja koje se pozabavilo ovime.

Time su došli do zaključka da 28% singl osoba iz Španije oseća pritisak od strane porodice ili prijatelja da izraze status veze koji ne odgovara realnosti, a 14% čak kaže da traži ozbiljnu vezu kada to nije ono što stvarno žele. Eto koliko je pritisak jak. U redovima koji slede, otkrijte kojih pitanja se pribojavaju.

1. I dušo, kako si?

2. Ne želiš da se skrasiš i zasnuješ porodicu?

3. Ima li nešto novo?

4. Zar ne bi voleo/la da budeš srećan/na kao… (ime drugog člana porodice)?

5. Da li ćeš poželeti nešto za Novu godinu?

Pitanja savršeno odgovaraju Badoo studiji, koja je otkrila da gotovo 3 od 10 samaca izražava strah od suočavanja s ovim trenutkom. 29% se boji da ih prijatelji i članovi porodice pitaju o njihovom emotivnom životu. Strah ne potiče od samih pitanja, već od činjenice da im se sudi kada je njihov odgovor da nemaju partnera. Sa druge strane, oni mogu voditi ispunjen život.

Pokazalo se da se 23% samaca boji da njihovi prijatelji ne razumeju da im nije potrebna veza da bi bili srećni, bila ona stabilna ili neobavezna. Uz to, često čuju podsećanja da se od njih očekuje stabilna veza, brak i deca. Savršeno valjana opcija, ali nije ona u kojoj se svako u svom životu pronalazi.

Iako uvek možemo sanjati o idiličnom svetu u kojem niko ne pita sve što mu padne na pamet, treba prihvatiti realnost da ćemo morati da se suočimo s dežurnim zetom i pripremiti pet savršenih odgovora da ga smestimo gde pripada.

BONUS VIDEO: Trikovi za punđu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram