Kreativni pokloni za Osmi mart koji će svaku ženu oboriti s nogu

8. mart
Originalni pokloni za Osmi mart; Foto: Shutterstock

Međunarodni dan žena obeležava se 8. marta i to je prilika da voljenoj osobi pokažete zašto je posebna i koliko je volite. A ako je taj znak pažnje, tj. poklon originalan, sigurno će biti oduševljena.

Cveće i bombonjera njoj za Osmi mart? Ženu će mnogo više obradovati nešto jedinstveno, nešto u čemu će da uživa i što generalno sebi ne može tek tako da priušti svakog dana. Ako nemate mnogo mašte, ali imate volje i Dan žena vidite kao priliku da partnerki, mami, sestri pokažete koliko vam znači, spremili smo originalne predloge za poklone za Osmi mart.

Naravno, to su samo polazne ideje koje mogu da vam budu smernica, a vi ćete ih prilagoditi lično njoj, u skladu sa svojim mogućnostima.

Interesantne radionice

Foto: Shutterstock

Uplatite joj neku super radionicu za nju i drugaricu. To može da bude radionica keramike, radionica slikanja uz vino, gde u neformalnoj atmosferi može da napravi svoje prvo remek-delo, ili radionica kuvanja ako voli da kuva.

Sličnih zanimljivih ideja je danas sve više i sigurno će joj se svideti da proba nešto novo i drugačije.

Vikend u vinariji za nju i drugaricu

Širom Srbije ima dosta manjih i većih vinarija koje vredi otkriti. Mnoge od njih nude i smeštaj, pa možete da njoj i drugarici uplatite vikend – biće vam sigurno zahvalna za taj hedonistički užitak.

Spa veče u stanu

Svakoj ženi povremeno treba da se oseti kao Kleopatra. Organizujte joj spa veče u stanu – pripremite kupku u meditativnoj atmosferi u kupatilu, pozovite maserku i naručite njenu omiljenu hranu i film za posle.

Čišćenje stana

Pun pogodak je i da joj olakšate svakodnevne poslove, da malo prodiše. Platite joj ženu koja će ceo mesec čistiti kuću umesto nje. Cene se razlikuju od mesta do mesta, a u proseku će vam za mesec dana za ovakav poklon biti potrebno da izdvojite oko 100 evra.

Let balonom

Zamislite koliko bi se ona oduševila da joj priredite vožnju balonom. To je danas znatno pristupačnije nego nekad, a garantuje uzbudljivu avanturu i uživanja. A ako razmišljate o braku, gde bi bilo bolje da je zaprosite…

Povratna karta do Milana

Milano je san svake žene jer je prestonica mode i najbolje mesto za lutanje po fensi radnjama. Za relativno malo para možete da nađete povratnu avio-kartu i tako je častite.

Originalni album sa fotkama

Sigurno će se raznežiti i obradovati ako joj osmislite foto album sa nekim njenim biser slikama. Uz to, možete da na poleđini svake ispišete poruku za uspomenu.

Piknik u prirodi

Svakako nećete pogrešiti ni ako joj napravite pikink u prirodi. Uz malo truda – klopu, čaše i šampanjac i veliko ćebe – biće to pun pogodak. Hranu možete da naručite ako niste vični u kuhinji ili da zamolite nekog veštijeg da vam pomogne.

Blanko papir za želje

Jeste malo hrabrija ideja, ali vredeće, bez sumnje – dajte joj prazan papir na kom će ona napisati šta sve želi u narednih mesec dana i čvrsto obećajte da ćete dati sve od sebe da to ispunite.

Šoping u Trstu

Šoping u Trstu i dalje je na listi želja mnogih žena, pa eto prilike da pokažete svoju ljubav. Odvezite je tamo i strpljivo sačekajte dok ona ne završi. Posle toga ne bi bilo loše da iznajmite neki smeštaj da se opustite i prenoćite u ovom šarmantnom italijanskom gradu. Cene su povoljne ako prečešljate AirBnb.

DNK testiranje

Ako se ona zanima za svoje pretke, oduševićwe je komplet DNK testiranja. Ovaj komplet može da se naruči preko interneta, procedura je jednostavna, a uz njega će moći da testira svoj DNK i otkrije vredne informacije o porodičnoj istoriji i etničkom poreklu.

Karaoke mašina

Sistem zvučnika za karaoke je onaj kec iz rukava koji će sjajno doći kad poželi da se opusti sa drugaricama. A dobro će doći i za vas dvoje ako biste da obično zajedničko veče kod kuće pretvorite u smeh i zabavu.

Zvezda sa njenim imenom

Foto: Shutterstock

Za ovaj poklon kažu da je najromantičniji jer je jedinstven i traje zauvek. Naime, pošto većina zvezda na nebu nema ime, već samo kataloški broj, neko se setio da tim zvezdama ime može da da svako, uz par klikova na internetu. I eto prilike da jednu nazovete po svojoj voljenoj osobi. Zamislite samo koliko će je taj znak pažnje obradovati.

Frizura

Nećete pogrešiti ako joj uplatite termin kod frizera jer nikad dovoljno sređivanja. To može da bude, recimo, neki dobar tretman za negu kose, a ako niste sigurni šta bi joj se najviše svidelo, pitajte krišom njene drugarice.

Knjižica sa vaučerima

Možete da napravite knjižicu sa vaučerima, pa da ona izvuče kad želi slobodno veče, izlazak sa drugaricama… IIi neka akcenat bude na tome da vaučere može da iskoristi kad god želi.

Ginekološki pregled

Kompletan pregled kod ginekologa plus pregled dojki ili mladeža – to možda nije prva asocijacija na poklon za 8. mart, ali svakako jeste vrlo značajno i pokazaće joj da brinete o njoj i da je volite.

Vikend u staklenim bungalovima

U Srbiji je zaživela posebna turistička ponuda – boravak u prirodi u staklenim bungalovima. Nalik na iglo, ove sasvim prozirne kućice među drvećem garantovano će vam dati nezaboravnu noć udvoje.

Briga o deci

Ljubav je pažnja i deljenje obaveza i u tom duhu možete da joj obećate da ćete povodom 8. marta narednih mesec dana samo vi uspavljivati decu i spremati ih za školu, odnosno vrtić. Za to vreme ona može da se malo posveti sebi i uradi nešto što možda odavno priželjkuje, a nikako ne stiže.

Prazan stan

Zašto joj ne biste ostavili prazan stan na vikend i onda joj poslali hranu, cveće i slatkiše… Biće neizmerno srećna zbog tog šmekerskog poteza.

Posebna knjižica

Na kraju, tu je i predlog da joj u knjižicu napišete zbog čega je sve posebna i drugačija. Taj rokovnik možete i da ukrasite po želji, da na korice stavite neki simboličan detalj, a unutra da se raspišete o svemu onom što volite kod nje i zbog čega ste baš nju izabrali.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram