Nova studija otkrila šta tačno ubija strast u vezi: Zašto imamo sve manje seksa

seks
Foto: Shutterstock

Šta kaže nauka?

Naučne studije koje su objavljene nedavno otkrile su što to ubija strast u vezi i zbog čega ljudi sve manje vode ljubav sa svojim partnerima. Naime, psiholozi su pratili seksualni život nekoliko stotina učesnika kako bi otkrili odgovor na ovo pitanje. Kako piše Power Of Positivity, glavni razlog je nedostatak entuzijazma, nakon toga su se na listi našli i nedostatak privatnog prostora i vremena.

„Nedostatak seksa i nerazumevanje u tom području nakon nekog vremena može da razdvoji ljude i da dovede do drugih problema u vezi. Otkrijte ih na vreme i tako sprečite udaljavanje“, rekao je autor istraživanja Meneleos Apostolu, a prenosi večernji.hr.

Naime, osoba koja shvati da njenom partneru nedostaje entuzijazma kada je seks u pitanju oseća se potlačeno.

Jedan od mnogobrojnih razloga je i provođenje previše vremena na poslu, a tek na četvrtom mestu se kao razlog navodi loš seks i nerazumevanje s partnerom oko ovog problema.

Osim toga,razlozi zbog kojih vam seks s partnerom vremenom postane neprivlačan su i svađe, razlika u karakteru i zlostavljanje. Partneri koji su u međuvremenu postali roditelji kažu da nemaju dovoljno vremena i prostora za vođenje ljubavi.

BONUS VIDEO: 4 horoskopska znaka kojima je seks važniji od vode i hrane

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram