„Nisam znala da sam lezbijka dok mi muž to nije otkrio“

Dženifer Gilmor Foto: Facebook/Jennifer Gilmour: Author, Advocate & Public Speaker

"U početku sam se uvredila. Zašto žena ne može da ceni druge žene, a da to nije seksualno, pomislila sam."

Iako je maštala o glumicama Viki Meklur i Džodi Komer, Dženifer Gilmor koja je bila udata i imala troje dece, nije shvatala da je privlače žene.

Tek kada je muž Džejms pokrenuo temu njene seksualnosti, počela je da povezuje neke stvari.

Spisateljica Dženifer (34), čija deca imaju 12, 10 i šest godina, kaže da su joj se oči otvorile nakon što je gledala BBC seriju „Killing Eve“ sa suprugom Džejmsom tokom izolacije.

Ona kaže: „Prvo smo gledali film Ovo je Engleska i shvatila sam da do kraja dana ne razmišljam ni o čemu drugom osim o glumici Viki Meklur. Prešli smo na Killing Eve i meni je pažnju podjednako privukla Džodi Komer, ali sam to pripisala divljenju više nego bilo čemu drugom. U stvari, moj muž je prvi sugerisao da bih mogla biti lezbijka. U početku sam se uvredila. Zašto žena ne može da ceni druge žene, a da to nije seksualno, pomislila sam. Kako je vreme prolazilo i moje interesovanje za žene se samo pojačavalo, nisam mogla da poreknem svoja prava osećanja“, rekla je Dženifer.

Dženifer Gilmor Foto: Facebook/Jennifer Gilmour: Author, Advocate & Public Speaker

Na njenu sreću, suprug je imao razumevanje i ohrabrio ju je da istražuje svoju seksualnost, čak joj je dao „zeleno svetlo“ da eksperimentiše sa drugim ženama.

Počela je da koristi Tinder za upoznavanje žena i uvek bi im razjasnila svoju situaciju.

„Osećala sam se kao da se vraćam kući. Ono što nisam očekivala je nivo naklonosti koju doživljavate sa ženom. Osećala sam se kao ravnopravna. Pre nego što sam se udala za Džejmsa, preživela sam zlostavljanje u prethodnoj vezi, tako da je u tome bilo nečeg beskrajno utešnog.

Prvi put u životu osećala sam se kao da mogu da se opustim.

Spavala bih gola i srećna pored žene, a ranije sam uvek spavala u pidžami.

Iako sam mislila da su muškarci privlačni i da mogu da cenim zgodnog momka, to nije bilo uporedivo sa seksualnim osećanjima koja sam imala prema ženama.

Nakon što su pokušali da održe brak, a razmatrali su i poliamoriju, Džejms i Dženifer su doneli tešku odluku da se raziđu.

„Mi smo srećni roditelji koji dele strateljstvo. I dalje viđam Džejmsa skoro svaki dan i provodimo mnogo više vremena kao porodica od kad sam se autovala. On me neverovatno podržava i jako sam mu zahvalna na tome. On je prava osoba, samo pogrešnog pola.

Moj tata mi je pružio neverovatnu podršku – i on samo želi da budem srećna.

Moji prijatelji su bili oduševljeni u moje ime, zapravo su tvrdili da su oduvek znali. Samo bih volela da su mi rekli ranije“, rekla je.

Istraživanje seksualnosti kasnije u životu postaje sve češće među ženama, pokazuje jedna univerzitetska studija.

U istraživanju su obavljeni intervjui sa 200 žena starijih od 30 godina koje su bile udate za muškarce, ali su rekle da ih žene privlače.

Zaključeno je da žene koje su odrasle u uverenju da su heteroseksualne mogu „doživeti prvu istopolnu privlačnost u zrelim godinama“.

Terapeutkinja Marisa Pir veruje da veća zastupljenost lezbejki u popularnoj kulturi čini da se žene osećaju moćnijim da prihvate svoju seksualnost kasnije u životu.

Marisa objašnjava i da su neke njene pacijentkinje osuđivali kad su otvoreno razgovarale o svojoj seksualnosti u mladosti.

„One su se tada postidele i ‘vratile se nazad u ormar’, a onda bi uradile ‘pravu stvar’ tako što bi se udale“, rekla je Marisa, a piše The Sun.

***

Bonus video: TOP 10 lepotica bez šminke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram