Lik koji je nevin sa 34 objašnjava kako (ni)je došlo do toga

Nevini muškarci
Ilustracija; Foto: KP / East2West News / Profimedia

Broj muškaraca starih od 25 do 35 godina koji su još uvek nevini se poslednjih godina naglo uvećao.

Od 2008. godine broj nevinih muškaraca u starosnoj grupi od 25 do 35 godina se udvostručio, pokazuje istraživanje Univerziteta Čikago. Iako je ranije takva pojava smatrana neuobičajenom, danas je takvih slučajeva sve više, piše Trejsi Koks za „Dejli mejl“, a prenosi „Index„.

Recimo, u Velikoj Britaniji je 2008. godine jedan od osam muškaraca i dalje bio nevin. Mnogi veruju da je sada taj procenat i veći, a kao razlog se navodi rastuća nesigurnost muškaraca. Nju, prema mišljenju Trejsi Koks, uzrokuje ogromna porno industrija koja je preplavila internet, kao i brojne dejting aplikacije.

Novinarka „Dejli mejla“ razgovarala je sa muškarcima koji su još uvek nevini.

Muškarac koji je ostao nevin do kasnih dvadesetih godina kaže da je na njega uticalo to što je njegova majka varala njegovog oca.

„Odrastao sam u kući u kojoj su dominirale žene, s mamom i dve sestre. Mama je imala aferu koja je trajala nekoliko godina, što sam saznao kad mi je bilo 15 godina“, priznao je i dodao da je majka na kraju ostavila oca.

To ga je duboko povredilo, pa je izgubio interes za ženama i seksom.

„Nevinost sam izgubio s devojkom koja je imala 23, a ja sam imao 27. Trajalo je jako kratko“, rekao  je muškarac.

Drugi muškarac sa kojim je Koks razgovarala ima 34 godine, a i dalje nije imao odnose. Ipak, njegovi razlozi su religiozne prilike.

„Musliman sam, prilično sam religiozan i seks je za mene velika stvar. Svi moji drugari su izgubili nevinost na nekoj zabavi uz piće, ali ja nisam hteo tako“, otkrio je.

Još o apstinenciji:

Takođe smatra da je i činjenica da ne pije imala veliku ulogu u tome, jer mu se čini da seks ide uz alkohol.

„Želim da imam zdrav, istraživački seksualni život, kakav imaju moji prijatelji i bojim se da ako završim s jako religioznom devojkom, ona neće biti otvorena za sve što želim u seksu da probam. Ne želim seks bez osećanja kakav imaju moji roditelji“, priznao je 34-godišnjak.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram