Najgora stvar koja se desila mom sinu bila je tinejdžerka pod imenom V. Hvala joj na svemu

Foto:shutterstock

Šta biste vi uradili?

Jedna mama napisala je za Your Tango tekst o bolnom ljubavnom iskustvu svog sina. Prenosimo ga u celosti.

„Najgora stvar koja se ikada dogodila mom sinu nije bilo što ga je udario automobil. Niti kada mu je skoro puklo slepo crevo i kada je hitno prebačen na operaciju. Čak ni kada kada mu je jedini par naočara za vid preleteo preko ulice pod gume automobila.

Ne, najgora stvar koja se desila mom sinu je bila tinejdžerka po imenu V.

Ona je takođe bila jedna od najvećih životnih lekcija koje je ikada imao.

V je bila lepa i delovala je fino, barem na početku. Samo dve nedelje nakon što su počeli da se zabavljaju, rekla je mom sinu da nosi bebu drugog dečaka, bivšeg, kojeg je navodno njen očuh hteo da zadavi jer je pokušao da je poljubi.

Kasnije je mom sinu rekla da se samo šalila i da je još uvek nevina. Takođe mu je rekla da želi da joj on bude prvi, uz eksplicitne detalje o seksualnim stvarima koje želi da radi sa njim.

Jesam li spomenula da su oboje imali samo 13 godina?

Kada je došla u posetu, rekla nam je da su njeni roditelji okrutni, da joj prete i lome stvari kad god bi napravila i najmanju grešku, na primer kada ne očisti dobro sobu. Bilo nam je žao i padali smo na njenu kontinuiranu manipulaciju.

Kada sam želela da razgovaram sa njenim roditeljima o nekim od njenih postupaka koje sam smatrala zabrinjavajućim (poput brojnih pokušaja sekstinga), oklevala sam, verujući da bi njeni roditelji bili besni i agresivni ako bi saznali.

V je rekla mom sinu da ga voli, više puta je pokušavala da ga natera da se iskrade noću i nađe se sa njom, a zatim bi ga kaznila što to nije uradio ignorišući ga i otvoreno flertujući sa drugim dečacima.

Foto: Shutterstock

Moj sin, koji je nekada bio bezbrižan i blesav, postao je mrzovoljan i depresivan. On je bio njena marioneta, povlačen levo-desno po njenom hiru.

Ono što V nije znala, jeste da mi je sin pričao sve što se dešavalo, sa svim detaljima. Verovao mi je. A pošto smo razvili otvoren i iskren odnos, nije osećao potrebu da krije detalje njihove veze.

Duboko nisam volela ovu devojku. Kada sam pogrešila i rekla to sinu, on se odmah povukao od mene.

Bez obzira na to koliko sam osećala da je naša komunikacija jaka, shvatila sam da ako previše forsiram svoje mišljenje, moj sin će prestati da me uključuje u dešavanja u svojoj vezi. U nastojanju da ostanem u toku, rekla sam svom sinu da verujem njegovim odlukama, ali da sam zabrinuta za njegovu sreću.

Rekla sam mu da ću poštovati njegov izbor da ostane sa njom, sve dok njegova bezbednost nije problem. Ali svaki put kada je V došla u posetu? Stisnula sam vilicu, glumila osmeh i ugostila je u svom domu.

Jedan od najtežih roditeljskih trenutaka bio je osmeh i ćaskanje sa tinejdžerskim derištem za koje sam želela da nestane u večni ponor. Bilo je to mučnih devet meseci.

Kada su konačno raskinuli, otišla sam u kupatilo i skakala od radosti. Moj sin je uhvatio V u laži iz koje nije mogla da se izvuče i to je bila tačka pucanja.

Pokušala je da popravi sve, krivila je druge za svoju grešku (uključujući i svoje roditelje), ali na kraju je moj sin konačno video V onakvu kakva jeste: nepoštenu, okrutnu i nesaosećajnu mladu ženu koja je stvarala probleme i bol drugima.

Bolelo je videti koliko je moj sin bio tužan posle svog vremena i energije koje je uložio u njihovu vezu, ali ono što je stekao jeste iskustvo, koje je na kraju vredelo toga.

Moj sin je prepoznao razliku između zdravog i nezdravog odnosa. Znao je da nikada više ne želi da bude sa nekim zbog koga se oseća užasno – ili ga ostavlja u neznanju da li joj je uopšte stalo do njega.

Shvatio je da su poštovanje i ljubaznost osobine za koje nikada više neće praviti kompromise. Došao je i do spoznaje da disfunkcionalne kraljice drame, koliko god bile lepe, uopšte nisu privlačne.

V je na kraju postala neverovatna učiteljica za mog sina. Naučila ga je onome što nije želeo, a zahvaljujući njoj je mnogo selektivniji prema devojkama koje pušta u svoje srce.

Dakle, V, gde god da si, hvala ti. Bila si totalni kreten za mog sina, i ne mogu ti biti zahvalnija.“

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram