„Najduži treći dejt“: Zbog kovida se zaglavili na Kostariki a o njihovoj ljubavnoj priči Netfliks je napravio dokumentarac

Foto: Netflix / Everett / Profimedia

Zbog Kovida i otkazanih letova, par je proveo 79 dana u Kostariki i tu je počela njihova romantična priča.

Njujorčani Met Robertson i Kani Li upoznali su se preko dejting aplikacije i ubrzo otišli ​​na sastanak. Posle prvog izlaska u indijskom restoranu, usledio je drugi za koji su odlučili da se okušaju u bacanju sekire, a na trećem su odlučili da začine stvari i zajedno krenu u avanturu, pa je Met organizovao petodnevni odmor za njih u Kostariki.

„Samo jednom se živi!“ Robertson je rekao devojci koju je video samo dva puta u životu i upitao je: „Šta je najgore što može da se desi?“. I uprkos upozorenjima većine njenih prijatelja, odmah se spakovala i otišla sa njim na petodnevni odmor.

Foto: Netflix / Everett / Profimedia

„Rekla sam sebi: Zašto ne? Opusti se i vidi kako stvari idu“, kaže ona. Nakon toga su se ukrcali na avion na aerodromu JFK 17. marta. Četiri dana, novopečeni par je uživao u all-inclusive odmaralištu, vožnji ziplineom, ispijanju koktela i kupanju na egzotičnim plažama Kostarike, a potom su, dan pre planiranog povratka, saznali da su svi letovi za SAD otkazani „do daljeg“ zbog korona virusa.

Njihov treći izlazak se tako produžio na 79 dana prinudnog boravka u ‘raju’ i tako započeli svoju romantičnu priču, koja je i tema novog Netfliksovog dokumentarca „Najduži treći sastanak“.

„Bilo je to ludo, nadrealno iskustvo“, rekao je Robertson za NY Post.

Nakon 11 dana, odmaralište u kojem su boravili je zatvoreno, tako da je par proveo ostatak svog boravka spavajući na raznim lokacijama – uključujući kućicu na drvetu bez zidova i kupatilo bez vrata.

Foto: Netflix / Everett / Profimedia

„Na takvim mestima ljudi se brzo zbliže“, rekla je Li, koja je, kada je upoznala Meta, tek izašla iz duge veze i nije tražila ništa ozbiljno. Dosada je, priznaje, učinila svoje i ubrzo smo se zbližili i sve više vremena provodili u krevetu.

„Kada ste zaglavljeni zajedno, nema mnogo posla osim da pijete i imate seks“, zaključila je ona.

I iako su se, kažu, zabavljali otkrivajući stvari jedno o drugom i upoznavajući se, posle nekog vremena im je dozlogrdio ovaj „raj na zemlji“ i jedino što su oboje želeli je da odu kući. To im se i ostvarilo 2. juna kada su konačno seli na let za Hjuston, a u Teksasu su se konačno ukrcali u avion za Njujork.

„Tada smo već bili ‘stari’ iskusni par“, šali se Li, koja se uselila u Robertsonov stan mesec dana nakon što se vratila kući i u junu 2021. proslavila prvu godišnjicu veze sa njim – i francuskim buldogom kojeg su zajedno kupili.

***

Bonus video: Hana Selimović o golotinji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram