Najčešći razlozi zbog kojih muškarci beže od ozbiljne veze

ozbiljna veza
Foto: Jeerawut Rityakul / Alamy / Alamy / Profimedia

On možda nije siguran u svoja osećanja prema vama i ne zna kako da se postavi ili kako da prestane sve što je započeo.

Šta znači kada vam kaže da ne želi vezu?

Da li treba da čekate ili jednostavno ne počinjete ništa i nastavite dalje? Zašto žene veruju da mogu promeniti nepromjenljivo?

Upoznaćete muškarca koji će biti divan prema vama, svideće vam se i sve će ličiti na vezu, ali zapravo neće se tako zvati…

Provodićete vreme zajedno i onda, kada pokrenete ozbiljan razgovor, on će vam reći da ne želi vezu.

Mnoge žene su se našle u jednoj takvoj situaciji. Postavljate pitanje sebi zašto se to dešava i kako on vas posmatra. Možda se plašite da pitate sebe “da li me on samo koristi?”.

“Ne želim vezu.” Da, on vam je to rekao na početku, ali vi ne želite da slušate i nadate se da će se to promeniti. On prosto ne želi ništa ozbiljno, sviđate mu se i voli da provodi vreme sa vama, ali to ne sme da se zove veza. Želi sve osim veze i ozbiljnosti. Ovaj razlog je naizgled prost, a u stvari kompleksan i potiče od različitih, ne tako sporednih okolnosti, a uglavnom je to posledica dugih veza, loših iskustava i nezrelosti, piše avaz.ba.

Sledeći razlog za beg od ozbiljnosti i nove veze jeste strah. Možda se samo plaši da će sve postati drugačije onog momenta kad postane zvanično. Svesni smo da sve prima drugu dimenziju kada se promene okolnosti.

Onog trenutka kada ste u vezi više ćete ga zvati, tražićete previše informacija, moraćete da se pojavljujte zajedno na različitim događajima, a on to ne želi. Postaćete hladniji i sve će se brzo završiti samo zbog toga što je postalo zvanično.

Još jedan od razloga je nesigurnost. On možda nije siguran u svoja osećanja prema vama i ne zna kako da se postavi ili kako da prestane sve što je započeo.

To je specifičan tip ličnosti koji je sve više izražen, ali svako traga za partnerom koji će biti posvećen.

Danas smo žrtve nedefinisanih odnosa koji su sve češća pojava. To polako postaje kolektivni problem društva, a jedno važno pitanje koje treba da postavite sebi u momentu kada ne znate šta da radite jeste “da li sam srećna?”.

BONUS VIDEO: Istorijat ljubljenja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram