Mladenci pod maskama: Ljubav uprkos pandemiji

Emilija i Marko; Foto: Privatna arhiva

"Nisam ni pomišljala da će svanuti jutro kada ću otkazivati restoran, muziku, fotografa, šminkera, frizera... kada sam svim svojim najbližima i najvoljenijima poslala poruku da će svadba biti odložena zbog trenutne situacije“, ovako je razmišljala i zapisala u poruci svojoj majci buduća mlada, Beograđanka Emilija Ćalić (26) koja je sa izabranikom Markom Bojovićem (36) još u januaru zakazala venčanje za 5. april.

U tom pismu je priznala da ne može da zamisli scenu kada izgovara to sudbonosno „da“, a oko nje nema nikog, ni mame ni tate, njih koji su je učili da voli i koji su joj pružili svu ljubav ovoga sveta… Što im niko neće uhvatiti i zabeležiti pogled i osmeh dok čekaju da kažu to „da“, i što neće imati taj prvi poljubac zbog maski na licu.

„Plakala sam i kidala se jer neću moći da osetim kako mu se znoje dlanovi od treme zbog rukavica. Ali eto, sve se tako skockalo. Sve sam, do najsitnijeg detalja za dva meseca završila – od pozivnica, plakata, poklona za goste… A onda se dogodila pandemija. Pomisao da se kao jedinica udam bez prisustva roditelja, to nije dolazilo u obzir“, priča Emilija, koju mamine prijateljice zovu Režiserka, jer niko kao ona ne ume da organizuje sve što zamisli.

I taman kada je odlučila da osim slavlja otkaže i nov datum venčanja 2. april, koji im je pomeren zbog vanrednog stanja, budući suprug je rekao da nema odustajanja.

Emilija; Foto: Privatna arhiva

 

„On mi je dao vetar u leđa. Tog jutra sam po planu prvo pustila Šade i pesmu „Paradise“. A potom imala tri mala peha zaredom. Crkao mi je toster, iskočio osigurač i pala su vrata od spavaće sobe. Nisam se osvrtala, trebalo je da stignemo na vreme do opštine“, nastavlja Emilija.

I mladenci i kumovi su nosili maske i rukavice. A kada su videli matičarku, prvo što su pomislili bilo je: „Sad će da nas operiše“.

„Osim maske i rukavica, nosila je vizir i kapu, i bila obučena u zaštitno odelo preko kojeg je bila lenta Beograda. Iza tog „skafandera“ krila se divna žena koja nam je uveličala ovaj ipak svečani čin“, kaže mlada.

Emiliju je po izlasku iz opštine Vračar čekalo najlepše iznenađenje.

Foto: Privatna arhiva

 

„Ugledala sam mamu i tatu koji su došli da čestitaju. Mojoj sreći nije bilo kraja. Marko je naravno znao. Žao mi je što i njegovi roditelji nisu mogli da dođu jer spadaju u kategoriju starijih od 65 godina, kao ni brat koji živi u Belgiji“, kaže novopečena gospođa Bojović, i dodaje da su im sreću poželeli i brojni prolaznici koji su ih zamolili i da ih slikaju.

Dan nakon venčanja, Marko, inače ekonomista po struci, otišao je na posao, a Emilija je ostala kod kuće jer je na trudničkom bolovanju. Zato i ne planiraju medeni mesec jer će u junu postati roditelji jedne Maše. Ali svadbenog veselja će sigurno biti na jesen.

Autorka: Suzana Sudar

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: