Milan Ružu zatekao sa ljubavnikom, a sad joj preti zatvor

Foto: Vova Pomortzeff / Alamy / Profimedia

Čudna vest stiže nam iz Hrvatske.

Ruža (40) proglašena je krivom jer je u porodičnoj kući uništila deo zajedničke imovine koju deli sa suprugom s kojim je bila u brakorazvodnoj parnici.

Prema nepravosnažnoj presudi, sve se dogodilo u okolini Krapine, malog mesta u Hrvatskoj, a Ruža je zbog uništavanja imovine vredne oko 520 kuna, što je oko 8.000 dinara, dobila pet meseci uslovnog zatvora.

Ipak, priča počinje pre toga, kad puca ljubav između supružnika Ruže i Milana (43). Muž odlazi iz kuće, u kojoj ostaju da žive Ruža i deca.

“Ma, svi problemi s njom su počeli u februaru kad sam je zatekao u preljubi. Nakon toga, počela je lažno da me prijavljuje za nasilje, pa zato ne mogu da živim u svojoj kući. U kući sam bio dva puta, svaki put u pratnji policije, i to prvi put po letnje, a drugi put po zimsko odelo za posao”, svedočio je Milan koji je odlučio da Ružu prijavi za oštećenje imovine kad je video šta je ona sve učinila.

Presudom je zaključeno kako je Ruža “na nekretnini na kojoj je izgrađena kuća, sve u suvlasništvu sa bivšim suprugom s kojim je u sporu radi svega što su stekli u braku, bez znanja i odobrenja supruga posekla šest stabala vrbe, 30 sortnih loznih kalemova starosti pet do 10 godina”.

Sud poverovao svedocima

“Potom je isekla motornom testerom dva masivna drvena stola i izbacila ih iz kuće u dvorište, a takođe je izbacila iz kuće na obližnju livadu i za paljenje pripremila ugaonu garnituru – trosed, i testerom isekla 10 masivnih dasaka od bukve. Uništila je i 15 rezervnih lampi i pet retrovizora za traktor, čime je oštetila supruga za iznos od najmanje 518,50 kuna”, stoji u presudi koja je donesena ovih dana.

Ruža je sve poricala tvrdeći kako nije istina. Ipak, sud je poverovao svedocima i veštacima koji su temeljno pregledali svu oštećenu i uništenu zajedničku imovinu.

Ona navodi kako je nakon prekida bračne zajednice ostala da živi u kući sa decom.

“Kuću smo suprug i ja sagradili tokom braka. Moj suprug inače ima mere opreza izrečene u kaznenom postupku da ne sme sa mnom da stupi u kontakt”, požalila se Ruža.

Osim uslovne kazne od pet meseci zatvora, Ruža mora da plati i 2.900 kuna, tj. oko 45.000 dinara sudskih troškova, zaključila je opštinska sutkinja. Presuda je nepravosnažna i Ruža na nju može da se žali u zakonskom roku od 15 dana od primanja.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram