Ljubavnica mog muža je zvala svako veče – a onda sam joj se ja javila

Foto:shutterstock

Tako sam započela razgovor koji je promenio način na koji sam videla svoj život, drugu ženu i žene uopšte.

U nekom drugom životu, bila sam udata za čoveka koji nikada nije prestao da se viđa sa drugim ženama. Recimo samo da je imao više od jedne afere. Mnoge od njih su bile na jednu noć ili kratke kombinacije – meuđutim, jedna je bila dugačka, paralelna veza.

Kada sam saznala za ovu vezu, dogovorili smo se da odemo na braćnu terapiju. Pristala sam da ostanem. Pristao je da prekine sve. Međutim, nije prošlo mnogo vremena pre nego što su svi znaci ukazivali na činjenicu da se oni još uvek viđaju. Zvaćemo je Keli.

Jedan od znakova da njihova afera još traje bili su kasnovečernji pozivi.

Jedne večeri, dok sam bila sama kod kuće, došlo je nekoliko poziva na svakih nekloliko sati. Konačno sam podigla slušalicu i rekla: „Keli, znam da si to ti.“

Nastupila je duga prazna tišina, a onda je odgovorila. „Imam zaista loš dan. Samo želim da razgovaram sa njim.“ Ona je plakala.

„Pa, onda možeš razgovarati sa mnom.“ Odgovorila sam. „Idemo na piće.“

I tako sam započela razgovor koji je promenio način na koji sam videla svoj život, drugu ženu i žene uopšte.

Keli i ja smo sedele u zadnjem delu veoma mračnog bara i susrele se jedna s drugom, uz najjača pića u gradu.

Ono što smo obe shvatile je da mu nijedna od nas ne može verovati. To je bilo očigledno s obzirom na situaciju, ali mi to nismo videle. Takođe, obe smo shvatile da smo više slične nego različite.

Keli je rečeno da je naš brak gotov i da je prošao kroz savetovanje kako bismo se dogovorili sa našim sinom. Rečeno joj je da je naš brak završen mnogo pre nego što su se upoznali.

Imale smo uglavnom „otvoreni“ odnos. Međutim, i dalje sam bila veoma ljubomorna.

Rečeno joj je da sam hladna, ljuta i da ga vređam. Takođe je verovala da sam sve vreme znala za tu aferu i kako je nameravao da se preseli kod nje nakon razvoda. Takođe su joj rekli da sam opasna, nestabilna kako treba da me izbegava po svaku cenu, jer nije znao za šta sam sposobna.

Meni je govorio da nema osećanja prema njoj. Nikad nije. To se desilo „slučajno“ i on se plašio za mene i našeg sina jer ga je ona proganjala. Rečeno mi je da je zapravo morao da kaže svom šefu šta se dogodilo jer se ona pojavljivala na njegovom radnom mestu i postalo je strašno. Rečeno mi je da je prekinuo kontakt i razmišljao o tome da traži zabranu prilaska, osim što nije želeo da našu porodicu podvrgne poniženju na sudu.

Istina je bila da se ona pojavljivala na poslu jer bi dolazila po njega na pauzi za ručak, nakon čega su odlazili u hotel, najmanje dva ili tri puta nedeljno. Saznala sam i da su zapravo bili zajedno dan ranije. Dok smo sedele zajedno, obe smo shvatile da verovatno nije radio do kasno te večeri, i očigledno, nije bio ni sa jednom od nas.

Saznala sam da je dovodio u našu kuću. Upoznao je sa našim trogodišnjim sinom iza mojih leđa. Provodila je vreme sa njim i njegovim prijateljima. Takođe je upoznala neke članove njegove porodice.

Čak je i noćila kod nas dok sam bila u poseti svojoj porodici. Imala je sve razloge da veruje da će biti sledeća u redu za orman u kome je visila moja odeća, koju je pogledala i čak isprobala neke od njih. Osećala sam se kao da sam na uništena na najgori način.

Ono što sam naučila o Keli je da ona nije bila zla, užasna osoba u šta sam sebe uveravala. Bila je žena, zaljubljena u muškarca, verovala je u njegove laži, baš kao i ja. Iako je s jedne strane u sebi znala da je druga žena, bilo joj je lako da to prebaci u „sledeću“ ženu.

Ona je bila skrhana mojom stranom priče, dok smo obe bile povređene zajedničkim otkrivanjem njegove verzije stvarnosti.

Jednom lažov, uvek lažov. Uopšteno govoreći, muškarac koji vara svoju ženu prevariće i svoju devojku. Kao što smo Keli i ja te noći shvatile da nas on, u stvari, vara obe, sa nekom drugom.

Želela bih da mogu da kažem da je Keli odmah prekinula svaki kontakt sa njim i da sam sutradan podnela zahtev za razvod. Međutim, ništa od toga se nije desilo. Ipak, ubrzo je prestala da se viđa sa njim i počela je da se viđa sa ženama. Očigledno, do razvoda je došlo. Ali, nije bilo dovoljno brzo.

Želela bih da podsetim žene da budu ljubaznije, da imaju više poštovanja i ljubavi jedna prema drugoj.

Iz ličnog iskustva, sarađivala sam sa „drugom ženom“. Često je slaba, uplašena i usamljena, ako ne i potpuno očajna. Moje reči mudrosti „drugoj ženi“ su uvek iste: ne možete verovati muškarcu koji još uvek spava u kući sa svojom ženom. On će ti slomiti srce.

Takođe sam se suočila sa ženom slomljenog srca, mrzeći zlu drugu ženu i moje reči mudrosti njoj su takođe uvek iste. Suoči se sa problemima u braku. Usredsredi svoj bes na čoveka koji se doživotno obavezao. Prestani da izmišljaš priče o tome ko je ona. Verovatno nisi u pravu i samo gubiš vreme.

Ne postoji nijedan razlog na svetu koji opravdava bol koju izaziva bilo kakva veza sa muškarcem koji je oženjen, uprkos onome što on kaže.

Ponekad druga žena u početku ne zna da je oženjen. Mnogo je ovakvih situacija.

Budimo nežne i pažljive jedne prema drugima. Hajde da odvojimo vreme da proverimo činjenice, saznamo dogovor, odemo na piće i vodimo teške razgovore jedne sa drugima. Budimo realne i budimo osećajne.

Zaista, ne fačii nam muškaraca i nijedan muškarac nije vredan takvog bola i poniženja.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram