Kroz ovih 7 faza prolazi svaka veza, ali treća je najbitnija

Svaka veza prolazi kroz 7 faza
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Emotivni odnosi mogu biti različiti: burne romanse sa strastvenim sastancima, topla porodična osećanja u prijatnim okolnostima, odnosi u kojima partneri zavise jedno od drugog i destruktivni odnosi sa dugotrajnim bolnim ishodom itd. Međutim, sve ove opcije za razvoj odnosa između muškarca i žene objedinjuje jedna mala nijansa - svi parovi prolaze kroz ovih 7 faza odnosa.

Da li ste imali iskustvo da gradite vezu s partnerom, ali onda su se osećanja koja su izgledala jača od čelika posle nekoliko meseci pretvorila u prah? Ako i dalje sebi postavljate pitanje: „Zašto?“, onda je zastanite i pročitajte kojih 7 faza prolazi svaka veza. Inga Medvedeva, psiholođkinja, stilistkinja i autorka kursa „Na putu ka svom stvarnom ja“, podelila svoje profesionalne tajne i iznela koje su to faze odnosa između muškarca i žena. Sve je mnogo jednostavnije nego što se čini.

7 faza veze kroz koje prolazi apsolutno svaki par:

1. Period „buketa od slatkiša“

Period buketa slatkiša je naivno, ali neverovatno romantično vreme. Sve cveće i pokloni, a partner je kao princ iz bajke, čak i na modernom konju (automobilu).

2. Prezasićenost
Prezasićenost je period kada skinete ružičaste naočare i počnete da ocenjujete partnera, njegove reči i postupke, bez ikakve zabune u glavi. Da li je on zaista junak vašeg romana?

3. Gađenje

To je faza gađenja. Skinuvši ružičaste naočare, oslobodili ste se iluzije koja je podstakla vaše romantično raspoloženje tokom prilično dugog perioda. Dalje, postoje dve opcije za razvoj događaja: ili se par raspada zbog unutrašnjih sukoba; ili partneri počnu da prihvataju jedni druge onakvim kakvi jesu.

4. Strpljenje
Strpljenje je faza kada pravite kompromis sa svojim partnerom, pokazujete mudrost i navikavate se pomenuto.

5. Poštovanje

U fazi poštovanja jasno razumete i prihvatate ulogu svakog od vas u vezi i počinjete da se odnosite jedni prema drugima s najvećim poštovanjem i poštovanjem. Partner ima apsolutnu vrednost za vas.

6. Prijateljstvo
Prijateljstvo je period kada se ljudi još više zbližavaju jedni sa drugima, već ste mnogo toga doživeli i počeli da razumete svog partnera na prvi pogled i na prvi gest.

7. Prava ljubav

Prava ljubav je na kraju. Nakon što prođete kroz sve prethodne faze, vi i vaš partner dostižete prava osećanja, piše „Sensa„

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram