Koliko muškarac treba da bude stariji da bi žena bila srećna

razlika u godinama
Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ljubavisanje ume da bude komplikovano, ali stvari budu dosta jednostavnije kad shvatimo šta želimo i šta nam prija. Čini se da ženama najviše gode emotivna stabilnost i mudrost, a to mogu da im pruže muškarci malo stariji od njih – tačnije, šest godina stariji. Bar tako kažu rezultati istraživanja.

Ova razlika u godinama pokazala se kao idealna u istraživanjima koje prenose na portalu Bright Side.

Zašto žene žele malo starije muškarce

Razloga je dosta i tu nema mesta stereotipima. Evo šta kažu neke žene na Reditu o tome šta im pružaju stariji muškarci:

„Nisu komplikovani, ne igraju igrice.“

Pročitajte još:

„Sigurnost. Zrelost. Mudrost.“

„Životno iskustvo im daje emotivnu zrelost, stabilnost i mogućnost da ostvare ono što žele.“

„Jednostavno su zreliji. Većina njih te poštuje, razgovara s tobom, sluša te, dele sve sa tobom i imaju mnogo više životnog iskustva.“

„Lepo je biti u vezi s nekim ko se skrasio, ko zna šta želi od svoje budućnosti. Takođe, ako muškarac dođe u neke godine bez osnovnih veština za život, ne želim da budem s njim.“

Idealna razlika šest godina

Istraživanje portala  WhatsYourPrice.com kaže da je prava razlika u vezi ona kad je mukarac od žene stariji šest godina. To se pokazalo na osnovu podataka 100.000 prvih dejtova između starijih muškaraca i malo mlađih žena.

„Žene postaju zrelije brže od muškaraca i zato im nisu mnogo zanimljivi muškarci njihovih godina niti oni mlađi od njih“, kazao je direktor ovog sajta koji je sproveo istraživanja i dodao da pored razlike od šest godina žene vole i one koji su stariji od njih maksimalno 10 godina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram