Koje muškarce treba da izbegavate na dejting aplikacijama

Tinder
Tinder; Foto: Luxio / Alamy / Alamy / Profimedia

Pre nego što naglasimo kakve to muškarce treba izbegavati na dejting aplikacijama, i šta to na njihovim profilima ukazuje da su za izbegavanje - zapamtite ovo: ukoliko se fokusirate isključivo na mane, mala je verovatnoća da ćete upoznati nekog idealnog za vas. Ali svakako, ne treba puštati svakog u život, tako da ipak nudimo spisak.

Vrlo lako se izgubimo u svajpovanju, te iako ima mnogo zanimljivih likova, nekako se zaigramo i postanemo vremenom sve kritičniji. Zato je važno da znate šta želite kako biste mogli da upoznate gospodina Pravog, čak i na dejting aplikaciji. Ali isto tako je važno znati i šta ne želite.

Na mane je važno da obratite pažnju, ali ne dozvolite da samo one budu u prvom planu, te vas tako spreče da uživate u nekom novom poznanstvu. Na kraju krajeva, ako se dogodi da se povežete sa nekim ko vas je zainteresovao, ali osoba nije pokazala neko veliko interesovanje, služite se rečima Arijane Grade i poručite: „Thank you, next“, piše Poosh.

Ukusi se razlikuju, ali ukazujemo sada na neke mane muškaraca koje bi verovatno predstavljale prepreku da se sa nekim istinski povežete.

Onaj što bi samo da se dopisuje

Na svakoj mreži za upoznavanje postoji taj lik koji – ne želi da se upozna! Odnosno, možda i želi, ali ne odaje takav utisak, nego više je prijateljski nastrojen. Sa sigurnošću mnogi tvrde da ukoliko se u roku od 72 časa od povezivanja i dopisivanja, ne dogodi poziv za viđanje – dečko ćao!

Ili je nesiguran što vam ne treba, ili ste samo zanimacija što ne želite da budete.

Niste tu da biste se dopisivale sa nekim do besvesti, tu ste da biste upoznale potencijalnog partnera. Nije dovoljno samo da vas neko pita kako vam je protekao dan, bez da sa njim provodite vreme.

Izbegava da se vidi s vama

Godina je 2021. – niko nije protiv toga da prve napravite neki korak, ukoliko osećate da dejting treba da ide tim tokom. Ali, ako on smišlja izgovore ili se ne trudi da do tog upoznavanja dođe – dok se ipak s vremena na vreme javi sa „Ej ćao“ ili tako nešto – nastavite dalje.

Vrlo je moguće da ima više aktuelnih priča sa nekoliko devojaka – te ne može da vam se prepusti skroz. A takav vam ne treba.

Ništa mu ne piše na profilu

Naravno, ukoliko ipak procenite da želite da se povežete sa takvim likom – super, učinite to. Moguće da ga je samo mrzelo da se angažuje i da napiše nekoliko informacija o sebi. A sa druge strane moguće je da nema toliko interesovanje za dejting i tu je čisto da vidi o čemu se radi, te ukoliko nemate neku komunikaciju i morate da pogađate njegova interesovanja i to što traži – nije to to.

Generalno, ulaganje truda u predstavljanje sebe u lepom svetlu u tom malo prostoru koji nam je na tim aplikacijama dat, bi trebalo da shvatimo ozbiljno.

Onaj koji te ništa ne pita da kažeš o sebi

Realno, ovo je tako dobar pokazatelj da od njega nema vajde. Kada je neko zainteresovan jednostavno će postavljati pitanja o vama. To ne moraju biti neka luda ili duboka pitanja, ali ni bezveze ili površna.

Svi moramo malo da istrpimo da prođe faza bejzik pitanja poput „Koliko dugo živite u Beogradu?“ – da biste pokrenuli dobru priču. Ali ako se osećate zabavno i malo biste da flertujete i tako stvorite koketnu atmosferu – zahtevajte da se on podjednako trudi da upozna vas, koliko i vi njega.

Koje muskarce da izbegavate na dejting aplikacijama
Izbegava da se vidi sa vama… Foto: – / PhotoAlto / Profimedia

Odmah vas zove da izađete – bez ćaskanja

Mečovanje u aplikaciji za upoznavanje ne znači uvek da ćete na kraju izaći. Ipak je bolje da se razmeni koja reč pre upoznavanja i tako bar malo opipa teren. Naravno, lepo je ne okolišati, ali ipak postoji određena kultura čak i na aplikacijama. Neka vam postavi pitanja, malo porazgovarajte i ispitajte da li je dobar vajb ili ne. Ne pristajte na izlazak prerano, ali potrudite se da ne postanete drugari koji se samo dopisuju.

Govori kakva treba da budeš, a kakva ne

Ima mali prostor da predstavi sebe u svojoj biografiji na dejting aplikaciji i on to tako pogrešno iskoristi sa rečima poput: „Ne sme da drami. Devojka mora da bude duhovita. Ambiciozna, ili ništa“. Smor!

Tražite nekog ko će predstaviti sebe i kakvu vezu želi. A ne kakve žene traži. Tako samo deluje prepotentno – jer nema potrebe da predstavlja sebe, ali zato zna jasno šta očekuje od vas. Generalno, ovo je traljav, nabeđen pristup, na koji ne bi trebalo da trošite vreme.

Naravno, sve gore navedeno bi trebalo da uzmete u obzir, ali ako procenite da čak i nekom muškarcu bez ili sa lošim opisom, ipak želite da pružite šansu – učinite to!

Ako niste sigurni, i ne možete da se snađete sa tom količinom izbora, služite se našim tekstom kao priručnikom za uspešno upoznavanje.

Srećno svajpovanje!

Bonus video: Gej venčanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram