Kako sam na teži način shvatila da me muž vara

Amanda Platel
Foto: Elliott Franks / Eyevine / Profimedia

Ispovest poznate novinarke koju morate da čujete.

Prenosimo priču australijske novinarke Amande Platel o tome koji signali su joj ukazivali da je muž vara, a ona ih je ignorisala.

Foto: Tom Nicholson / Zuma Press / Profimedia

„Legendarni fudbaler Rajan Gigs, priznao je na sudu prošle nedelje, da nikada nije bio veran ni svojoj bivšoj supruzi Stejsi ni bivšoj devojci Kejt Grevil, koja tvrdi da ju je prevario sa osam žena za šest godina koliko su bili zajedno.

Za žene poput mene koje su bile prevarene, to me je opet podsetilo na sve, čak i godinama nakon izdaje.

Večna pitanja — kako sam mogla biti tako glupa? Kako nisam shvatila da me moj partner vara? Zašto su čak i inteligentne, pametne, uspešne žene toliko zaslepljene ljubavlju da ne vide očigledno?

Pomalo me je sramota da priznam da sam bila najveća budala od svih. Iako su me i ranije varali, bila sam toliko očajnički zaljubljena u svog petogodišnjeg partnera, da sam ignorisala sve znakove.

Želela bih da poštedim druge žene koje ovo čitaju, od bola da saznaju na teži način. Koristeći teško stečenu mudrost, sastavila sam svoju nenaučnu, ali potpuno istinitu listu znakova da vas partner vara.

Počinje da se doteruje

Bilo kakve promene u dlakama na telu, gore ili dole, predstavljaju znak upozorenja.

Jedna prijateljica je rekla da je znala da se nešto dešava kada je njen muž počeo da krati dlake na grudima – iako je znao da je volela da prolazi prstima kroz njih.

Foto: Mark Thomas / Shutterstock Editorial / Profimedia

Očigledno ih nije skratio zbog nje, a takođe je počeo da nosi dužu kosu u pokušaju da pokrije ćelu. Bio je to čist znak da je imao aferu.

Pokazalo se da je u pravu i brak je prekinut.

Kaže da radi stvari „za vas“

Moja prijateljica je u početku bila zadovoljna kada je njen muž sa prekomernom težinom počeo da ide u teretanu  dva puta nedeljno, svaki put po tri sata.

A onda je postalo malo čudno. „Nisam znala da sesije traju tako dugo“, imala je drskosti da kaže, „i zašto uvek dolaziš kući tako zajapuren?“

Okrenuo se protiv nje i rekao da ga je uvek kritikovala kada je samo pokušavao da uradi nešto za „njih“. Ispostavilo se da su „oni“ – on i jedna od njegovih koleginica sa posla.

Razveli su se. Još je debeo.

Apsolutno uvek je čist

Neobični obrasci tuširanja trebalo bi da izazovu sumnju. Ako u trenutku kada uđe kroz ulazna vrata, kaže da je iscrpljen i znojav kao svinja, a zatim skoči pravo pod tuš, verovatno vara.

Jedna prijateljica je rekla da je izgovor njenog bivšeg bio to što je posle napornog radnog dana voleo da bude „čist za nju“. U stvari je ispirao miris druge žene – i na kraju je, nažalost, i njihov brak završio u odvodu.

Ako godinama trpite njegova užasna stopala i neodržavane nokte na nogama koji vas grebu u krevetu, a odjednom su mu tabani mekani kao bebina guza, znajte da to ne radi za vas.

Novi donji veš

Koliko god banalno zvučalo, muško neverstvo je suštinski povezano s njegovim donjim vešom, to je nešto što treba da primetimo, ne samo zato što im često gaće kupujemo baš mi.

Foto: Elliott Franks / Eyevine / Profimedia

Jedna prijateljica je bila iznenađena kada je njen partner rekao da više nije zadovoljan svojim „Marks & Spencer“ gaćama od čistog pamuka. Rekao je da oseća da mu je, sa 50 godina, potrebno malo više podrške tamo dole i umesto toga kupio je sebi „Calvin Klein“ koje su dosta skuplje.

Priznala je da je izgledao dobro u njima, ali se uvek pitala (ne zadugo, ubrzo ju je ostavio) za koga ih zaista kupuje.

Odjednom mu ne prijaju vaši prijatelji

Činilo se da mu se uvek iskreno sviđaju vaši prijatelji. Ipak, odjednom pronalazi grešku u svemu što kažu (nešto sa čim nijedna žena ne bi trebalo da se pomiri, bez obzira na uzrok!). Onda kaže da neće ići s tobom na onu večeru i pravi alternativne planove za večeri kada se viđaš sa prijateljima.

Seks je bolji nego ikada

Žene misle da ako njihov partner ima aferu, da će prekinuti seks sa njima. Nije istina. Iz nekog nedokučivog razloga, muškarac koji vara je sposoban (neki čak i sa uživanjem) da ima seks sa više žena u isto vreme i da laže obe.

To zapravo može povećati njihov libido, ostavljajući vas u zabludi da mislite da je njegova strast jednaka ljubavi i vernosti. Tek kada vidite ogrebotine na njegovim ramenima, a njegovo objašnjenje je da se igrao sa psom, shvatite da je lažov.

Naravno, nisu samo muškarci neverni. Žene su takođe. Ipak, ovu listu sam usmerila na žene, ne samo zato što sam to i sama iskusila, već zato što sumnjam da nam je potrebna pomoć da shvatimo šta se dešava.

Verujem da žene nisu tako dobri lažovi kao muškarci.

Kada žena ima aferu, to se vidi. Ona blista od seksepila. Sećam se da je prijateljica, udata deset godina, došla na večeru u restoran bez svog muža i izgledala je predobro. Majka četvoro dece odjednom je postala vitka, izgledala je mlađe u uskim crnim farmerkama, ostavljajući nas začuđene, ali smo se sve složile – imala je aferu.

Dakle, šta treba da radi zabrinuti partner? Moj savet je da svoju drugu polovinu pogledate pravo u oči i direktno ga pitate da li ima aferu“, prenosi Daily mail.

***

Bonus video: Čuvari plaže, nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram