Kako je „dijamantski tajkun“ prevaren na Tinderu

tinder
Foto: David Esser / Alamy / Alamy / Profimedia

U sudskim dokumentima izraelsko-ruski dijamantski tajkun Lev Leviev i njegova porodica podneli su tužbu protiv Simona Hajuta koji se predstavljao kao Simon Leviev, zbog toga što se navodno lažno predstavljao i nepravedno se obogatio koristeći njihovo prezime.

U tužbi, podnesenoj u Tel Avivu, u Izraelu, tvrdi se da se Simon već dugo vremena lažno predstavljao da je sin Leva Levieva i da je primao brojne beneficije.

Netfliksov film, koji je stigao na striming servis 2. februara, tvrdi da je Hajut promenio ime i da je u aplikaciji za upoznavanje Tinder tvrdio da je sin dijamantskog tajkuna.

Pod svojim lažnim identitetom on bi šarmirao žene i ubeđivao ih da mu pozajme novac, te je na prevaru stekao oko 10 miliona dolara od ljudi širom sveta.

Iako je u decembru 2019. osuđen za prevaru, krađu i falsifikovanje i osuđen na 15 meseci zatvora, prevremeno je pušten samo pet meseci kasnije, piše klix.ba.

„Optuženi je koristio aplikaciju za sastanke Tinder da locira žene koje je potom emocionalno izmanipulisao, lukavo izvlačeći novčana sredstva, i na kraju uveravajući da mu prebace velike sume novca pod izgovorom bega od pojedinaca koji su nameravali da ga povrede“, navodi se u tužbi.

BONUS VIDEO: Muške simpatije iz mladosti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram