Kako da poboljšate svoj seksualni život kada želite različite stvari u krevetu

Džastin i Hejli Biber, Foto: RBMG/Def Jam / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Psiholog predlaže dva rešenja za parove čiji libido nije „ispunjen”.

Ako se seksualni odnos sa vašim partnerom smanjio poslednjih meseci ili godina, niste sami. Prema studiji koja je ispitivala seksualno ponašanje 1.559 odraslih, skoro polovina njih je izjavila da je imala daleko manje seksa od početka pandemije.

Ako mislite da vaša veza zaostaje u ovoj oblasti zbog promena u našem raspoloženju i razlika koje nivo vašeg libida može imati sa libidom vašeg partnera, možda postoji rešenje.

Seksualni psiholog i istraživač, Džastin Lemiler, predlaže dva načina da se izborite sa situacijom i čak apeluje na parove da ne zaobilaze deo seksualne intimnosti, dok ne budu „ponovo na istom nivou“. Umesto toga, on predlaže partnerima čiji libido „prolazi kroz krizu“ da poboljšaju međusobnu komunikaciju i pokušaju da imaju planirani seks.

Budite jasni sa svojim potrebama i željama

Kada jedan član para nije toliko raspoložen za seks kao njihov partner, mogu se osećati uznemireno. Ako se to dogodi, šanse za intimni odnos su svedene na minimum i paru će biti posebno teško da reši problem. Iz tog razloga on predlaže da pitanje niskog libida posmatramo kao celinu u paru, a ne kao pojedinačno pitanje.

Razgovarajte sa svojim partnerom o faktorima koji mogu uticati na vaš seksualni život i želju. Stres na poslu, porodični problemi i obaveze, anksioznost i zdravstveni problemi su nekoliko faktora koji sprečavaju osobu da se opusti u spavaćoj sobi.

Istovremeno, pored onoga što vas drži podalje od intenzivnog seksualnog raspoloženja, psiholog predlaže da razgovarate i o tome šta čini da se osećate lepo kada erotski uživate sa partnerom. „Normalno je da ne želite da imate seks kada odnos ne zadovoljava vaše potrebe i želje. Ali ako poboljšate kvalitet seksa koji imate, saopštavajući svoje potrebe, poboljšaćete i frekvenciju koju želite“, ističe psiholog.

Zamenite spontani zakazanim seksom

Možda zvuči pomalo oksimoronski jer niko ne može da ugradi program u svoje želje, ali psiholog veruje da seks zasnovan na programu može da deluje veoma pozitivno na parove.

„Kada je seks zakazan, možemo planirati ostatak dana oko toga, tako da ćemo imati mnogo manje faktora koji će nam odvratiti pažnju ili nas prekinuti. Osim toga, planiranje omogućava paru da se bolje pripremi, dok ovo očekivanje pojačava želju za seksom“, zaključuje Lemiler, prenosi Ženskimagazin.

***

Bonus video: Svi frajeri Adrijane Lime

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram