Jedna „sitnica“ koju dele svi najuspešniji parovi presudna je za opstanak braka

Foto: ANDREA MEROLA / ČTK / Profimedia

Najvažnija za harmoniju u vezi.

Postoji mnogo znakova koji ukazuju da imate dobrog muža – to je muškarac koji vam pomaže, teši vas, usrećuje vas, sluša vaše želje, snove i probleme, voli vas…

Dobrom suprugu verujete i znate da se na njega možete osloniti, piše Zadovoljna.hr.

Ali isto tako, to je osoba koja s vama može podeliti i svoje „nedostatke“. Tačnije, greške koje će neminovno učiniti kroz život jer niko nije savršen.

Stručnjaci se slažu da je dobra komunikacija najvažniji temelj za uspjšan brak. Ona podrazumeva deljenje lepih stvari u životu, ali i razočaranja, neuspeha i poraze.

Foto:shutterstock

Dobri supruzi i supruge priznaju međusobno svoje greške partneru, očekuju razumevanje za svoje postupke, ali i traže rešenja kako ne bi ponavljali iste greške.

Oni znaju da nisu savršeni, ne ponašaju arogantno kada znaju da nisu u pravu. Naprotiv, kada partner ima drugačije mišljenje od njih, poslušaće ih i poštovati njihovo mišljenje čak se s njime ne slažu. Povrh svega, neće se bojati zatražiti stručnu pomoć trećih osoba.

Kada vam se pokvari automobil, bez razmišljanja ćete ga odvesti na servis. Kada se pokvari nešto u vašem braku ili vezi, hoćete li ga tretirati isto kao i svojeg limenog ljubimca?

***
BONUS VIDEO: Podcast Snaga uma i gošća Radmila Petrović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram