Jedini muškarac koji je voleo Dajanu kao da nije princeza

Princeza Dajana
Princeza Dajana; Foto: Fonthill Media / mediadrumworld. / Media Drum World / Profimedia

Princ Čarls bio je prvi muškarac u životu princeze Dajane, ali nije bio ljubav njenog života. To nije bio ni Dodi Fajed, s kojim je poginula. Prema onima koji su je poznavali, njeno srce zauvek je pripadalo doktoru Hasnatu Kanu, jedinom čoveku koji ju je voleo kao da nije princeza.

Dajana je mladog hirurga poreklom iz Pakistana upoznala 1995. Sreli su se u kraljevskoj Brompton bolnici, gde je Hasnat asistirao na operaciji srca Džozefa Tofola, muža Dajanine prijateljice. Navodno je već na prvi pogled ispustila: „Zar nije ubistveno divan?“.

U to vreme, razvod Dajane i princa Čarlsa bio je pred okončanjem, mada su njih dvoje bili rastavljeni od 1992. Dajana je živela sama u Kensingtonskoj palati i delili su starateljstvo nad sinovima Vilijamom i Harijem. Nije bilo sumnjivo što je ona nastavila da svraća u bolnicu i viđa se sa Hasnatom, a kad je on konačno skupio hrabrost da napravi prvi korak, to uopšte nije bio poziv na dejt.

„Pomenuo sam da treba da odem do ujakove kuće da pokupim neke knjige. Ni na trenutak nisam pomišljao da će pristati, ali sam je pitao da li bi pošla sa mnom. Bio sam jako iznenađen kad je rekla da bi volela to“, ispričao je Hasnat godinama kasnije, prilikom policijske istrage princezine smrti.

Nakon toga su uplovili u vezu koju je opisao kao „jako dobru“, iako je bila tajna. Njeni prijatelji tvrde da ju je opisivala kao „ljubav svog života“.

„Jedini problem koji smo imali bili su mediji i jedino mesto gde smo mogli da imamo malo privatnosti bila je Kensingtonska palata“, priča Kan.

S druge strane, Kan se priseća kako je princeza uživala u iskustvima „običnog života“.

Pročitajte još:

„Jednom smo otišli zajedno u pab i Dajana je pitala da li može ona da naruči piće, jer to nikad nije radila. Zaista je uživala u tom iskustvu i slatko ćaskala s barmenom. U jednoj drugoj prilici išli smo u džez klub. Posle mi je rekla da joj se sviđa da stoji u redu, jer možeš da upoznaš mnogo ljudi“.

Prema njegovim rečima, razgovarali su i o braku, ali se on brinuo kako će to uticati na njegov život. Osim toga, Hasnatova porodica je od njega očekivala da izabere mladu istog porekla, a Pol Burel, koji je bio blizak prijatelj princeze, kasnije je ispričao kako je ona zbog Kana prekinula sve odnose sa majkom, koja se oštro protivila toj ljubavi.

„Znao sam da više ne bih mogao normalno da živim, to nisam želeo“, objasnio je Hasnat, a princeza je navodno već krenula da se raspituje i o varijantama za tajno venčanje. Na kraju se ipak nije desilo.

U junu 1997. Dajana je provela s decom nedelju dana u vili milijardera Muhameda Fajeda, s njegovim sinom Dodijem, koji je tad bio veren s manekenkom Keli Fišer. Kad se vratila, raskinula je s Hasnatom, a u narednim mesecima paparaci su je hvatali s Dodijem dokazujući da su njih dvoje u vezi.

Ipak, njeni prijatelji i dalje veruju da je to bio samo Dajanin pokušaj da Hasnata učini ljubomornim.

Hasnat Kan
Hasnat Kan 2008. godine; Foto: – / Planet / Profimedia

„Pretpostavljam da je to moguće, ali ne verujem da je to bio jedini razlog. Mislim da se, kad je bila s njim, osećala zaštićeno i da je odlučila da sačeka i vidi kako će se ta priča odvijati“, smatra Hasnat.

Pročitajte još:

Nakon princezine smrti ostao je u Engleskoj da radi kao kardiohirurg. Oženio se 2006. godine u Pakistanu devojkom koju mu je porodica izabrala, ali taj ugovoreni brak potrajao je samo dve godine.

„Da je Dajana danas živa, mislim da bismo bili jako dobri prijatelji, šta god da radila i sa kim god bila u vezi. Ne znam kakva je bila u drugim vezama, ali mene je štitila, ne samo od medija, već i od gomile informacija. Verovatno zato što je mislila da imamo zajedničku budućnost“, ispričao je Hasnat Kan.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram