Greške u vođenju ljubavi koje žene teško opraštaju

Foto: Denis Krashkin / Alamy / Alamy / Profimedia

Brojne ankete napravljene su kada je reč o greškama u krevetu, a mi vam donosimo one koje žene teško opraštaju.

Ako vam tokom seksa smetaju neki potezi vašeg partera, vreme je za ozbiljan razgovor. Možda da vam to bude novogodišnja odluka… Uz malo takta i mašte može se sve popraviti te ga lako možete pretvoriti u savršenog ljubavnika.

Brojne ankete napravljene su kada je reč o greškama u krevetu, a mi vam donosimo one koje žene teško opraštaju.

Kao da želi da obori lični rekord

Prebrz je, menja poze svakih 20 sekundi, dodiruje vas posvuda kao muva bez glave… Ono što možete napraviti je to da mu objasnite svoje želje i način na koji želite da vas dodiruje. Ako se bojite da će ga preplašiti lekcija iz seksa, uzmite njegovu ruku i pokažite joj kuda i kako da ide. Možete i odabrati pozu u kojoj vi vladate situacijom.

Nakon seksa, on se okrene na drugu stranu i zaspi

Neko se posle seksa voli grliti i maziti, drugi zaspi, treći zapali cigaretu, četvrti skroluje po telefonu, neko juri u kupatilo ili do frižidera… mnogo je tipova postkoitalnog ponašanja. Ako ste vi skloni jednom tipu, a vaš partner potpuno drugačijem, nije čudo da možete biti povređeni. Nakon orgazma, muškarci ulaze u fazu u kojoj gube interes za seks i zbog pojačanog lučenja serotonina postaju pospani. Nemojte mu to uzeti za zlo.

Obdaren je i misli da je to dovoljno za užitak

Stalno se hvali svojim alatom, a u krevetu i nije preterano aktivan… Uveren je da je njegova obdarenost dovoljna i da se ne treba posebno truditi. Gledaj i divi se, malo sutra. Crveni karton se već lagano izvlači iz džepa.

Kod njega nema predigre

Skoro svaki muškarac zna da je predigra i te kako važno. Onaj koji je ignoriše, pravi je egoista. Ako želite da promeni ovakvo ponašanje, učinite to što pre, sasecite stvar u korenu.

Mnogi parovi prečesto zanemaruju predigru, prebrzo se bacaju na snošaj i time rizikuju neuspeh u krevetu.

“Predigra nije nešto bez čega se ne može, ali ona budi čula i želju u nama. Kao što nas aperitiv priprema za uživanje u jelu, iako nam obrok može ići u tek i bez njega, tako nas predigra priprema za uživanje u seksu”, kaže dr Susan Blok, seksualna terapeutkinja i autorka knjige “The Ten Commandments of Pleasure”.

Zalepio se samo za jednu pozu

Možda je to stvar karaktera? Ali, ako je van kreveta vaš partner zanimljiva radoznala osoba, možda je nesiguran u seksu. Možda se boji da će, ako eksperimentiše sa nečim novim, doživeti neuspeh. Tada mu je potrebna podrška. Recite mu da je on ljubavnik o kome ste oduvek sanjali. Možda je ovo laž, ali je jako korisna, prenosi Cure.ba.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram